Kuinka lyödä vetoa kohteesta Serie A vuonna 2024

Serie A tunnetaan myös nimellä Serie A TIM kansallisen sponsoroinnin vuoksi. Tämän Italian jalkapallorakenteen huippuluokan ammattilaisseurojen huippuliigaturnauksen voittajalle annetaan Scudetto. Vuodesta 1930 lähtien liigamuoto on käyttänyt round robin -aikataulua. Liiga on laajalti tunnustettu yhdeksi maailman parhaista jalkapallosarjoista, ja se on suosittu Serie A -vedonlyöntiverkkovedonvälittäjien keskuudessa. Lisäksi kilpailua kuvataan usein yhdeksi taktisesti ja vankimmista puolustavista jalkapalloliigoista maailmassa.

Tämä italialainen liiga on yksi maailman kovimmista jalkapallosarjoista. Kansallisten liigaiden UEFA-kerroin on Serie A:n kolmas mantereella. Liiga on Saksan Bundesliigan ja Ranskan Ligue 1:n edellä, mutta jää jälkeen Englannin Valioliigasta ja Espanjan La Ligasta.

Kuinka lyödä vetoa kohteesta Serie A vuonna 2024
Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter
Serie A:n muoto

Serie A:n muoto

Sijoitusten perustana ovat tietyn maan seurojen edelliset viiden vuoden suoritukset Euroopan seurojen kilpailuissa.

Suurimman osan tämän liigan historiasta kahdeksantoista tai kuusitoista joukkuetta kilpaili tässä korkeimmassa Italian mestaruudessa. Kuitenkin vuodesta 2004/05 lähtien kaksikymmentä joukkuetta on osallistunut Serie A:han. Jokainen joukkue kohtaa kauden aikana jokaisen yhdeksästätoista seurasta. Joukkueet pelaavat yhden pelin kotistadionilla ja toisen vastustajansa kentällä, yhteensä 38 peliä kauden päätyttyä.

Seurat kohtaavat jokaisen yhdeksästätoista vastustajasta kerran kauden ensimmäisen puoliskon aikana. Sitten seurat kohtaavat toisensa jälleen kauden toisessa osassa koti- ja käänteisin vierasotteluin. Näin ollen online-urheiluvedonlyöntisivustoilla on monia Serie A -vedonlyöntimarkkinoita.

Aiempina kausina sekä kauden ensimmäisessä että toisessa osassa oli täsmälleen samanlaiset ottelujärjestykset. Kaudesta 2021/22 alkaen Serie A aloitti kuitenkin satunnaisen aikataulun toteuttamisen. Aikataulu noudattaa nyt Espanjan, Englannin ja Ranskan liigat.

Serie A:n muoto
Sijoitus liigassa

Sijoitus liigassa

Vuodesta 1995 lähtien joukkueet eivät saa pisteitä, kun he häviävät, mutta saavat kolme pistettä pelin voitosta ja yhden pisteen tasapelistä. Ennen vuotta 1995 joukkueet saivat kaksi pistettä voiton jälkeen. Piirtäminen ja häviäminen olivat samanlaisia kuin nykyisessä muodossa.

Neljä parasta joukkuetta ansaitsevat paikan Mestarien liigassa seuraavalla kaudella. Seuraavan kauden Eurooppa-liigaan pääsemiseksi vaaditaan viides ja kuudes sija. Seitsemännellä sijalla oleva joukkue pelaa uudessa Europa Conference Leaguessa. Serie B:n seurat yltävät Serie A:han jokaisen kauden lopussa.

Nämä joukkueet korvaavat kolme alimmassa olevaa joukkuetta, jotka putoavat kauden päätyttyä.

Vaikka taso tunnetaan tiukasta puolustuksestaan ja taktisesta hallinnastaan, jännittävää jalkapalloa riittää nautittavaksi. Serie A:n fanit kutsuvat liigamestaruutta Scudettoksi.

Sijoitus liigassa
Serie A:n parhaat seurat

Serie A:n parhaat seurat

Tässä Italian huippukilpailussa on useita huippuseuroja. Nämä ovat eniten mestaruuksia voittanut joukkueet. Vuosien varrella, jalkapallojoukkueet on myös ollut monia tähtipelaajia heidän listoissaan.

Inter Milan

Perustamisestaan vuonna 1909 lähtien seura on ollut ainoa, joka on kilpaillut Serie A:ssa. Inter jakaa legendaarisen San Siro -stadionin paikallisten kilpailijoiden AC Milanin kanssa kotipeleissä. Joukkue on voittanut kolmekymmentäkolme kotimaista mestaruutta.

AC Milan

Kuten tiedetään, Milan on viettänyt koko toimikautensa huippusarjassa kahta kautta 1980-1983 lukuun ottamatta. Seura on yksi Italian ja kansainvälisen jalkapallon vauraimmista. Kauden 2021/22 voittaja oli AC Milan, joka voitti ensimmäisen liigamestaruutensa sitten vuoden 2011.

Roma

Vuonna 2022 Italian pääkaupungin mukaan nimetty AS Roma voitti avauskilpailun Europa Conference Leaguen. Roma on myös voittanut kolme liigamestaruutta, viimeksi vuonna 2001. Seura jakaa kotipeleissään valtavan Stadio Olimpicon paikallisen kilpailijan Lazion kanssa.

Juventus

Suurin osa La Ligan tähdistä on pelannut Juventuksessa Italian liigajalkapallon historian ajan, ja he ovat edelleen pysäyttämätön voima liigassa. Bianconeri on voittanut mestaruuden 32 kertaa, mukaan lukien viiden vuoden jakso 2011–2016.

Napoli

Vaikka Napoli ei ole voittanut mestaruutta viime aikoina, se on pysynyt liigassa hallitsevana voimana. Pelaajat voivat löytää Napolin vedonlyöntimarkkinat mistä tahansa online-vedonvälittäjästä. Napolilla on Italian neljänneksi suurin fanikunta ja viidenneksi eniten tienaava joukkue.

Serie A:n parhaat seurat
Serie A:n parhaat tilastot

Serie A:n parhaat tilastot

Juventus teki kaudella 2013/14 uuden ennätyksen 102 pisteellä, jota ei ole vielä ylitetty. Ylivoimainen suoritus oli merkittävä, koska Juventus oli voittanut mestaruuden jo kaksi viikkoa aiemmin. Inter Milan pitää hallussaan suurimman voittomarginaalin ennätystä, sillä se sijoittui 22 pisteellä kakkossijan edellä kaudella 2006/07.

Yli 200 maalia tehneet pelaajat ovat José Altafini, Gunnar Nordahl, Antonio Di Natale, Giuseppe Meazza ja Roberto Baggio. Eniten otteluita on pelannut Gianluigi Buffon ja Paulo Maldini, 657 ja 647 ottelua.

Maldinin ja Buffonin lisäksi kaksi Serie A:n pelaajaa on pelannut yli 600 ottelua: Francesco Totti ja Javier Zanetti. Zanetti pitää ennätyksensä suurimman osan peleistä ulkomaisilla pelaajilla.

Buffonilla on ennätys useimmissa Serie A:n puhtaissa peleissä 299:llä. 16 punaisella kortilla Paolo Montero, Luigi Di Biagio ja Giulio Falcone pitävät ennätystä. Carlo Mazzone on eniten esiintynyt valmentaja 792 ottelullaan (lukuun ottamatta viittä pudotuspeliottelua).

Serie A:n parhaat tilastot
Serie A -liiga- ja Cup-kilpailut

Serie A -liiga- ja Cup-kilpailut

Coppa Italia eli Italian Cup on vuosittainen Italian jalkapallon pudotuspelin cup-kilpailu, jota johtaa jalkapallon hallintoelin FIGC vuoteen 2010 asti. Vuodesta 2010 lähtien Lega Serie A on pyörittänyt tätä kilpailua. Cup pelataan liigapelien väliajoilla. Neljätoista pokaalillaan Juventus on menestynein joukkue ja suosittu valinta missä tahansa online-vedonlyönnissä.

Supercoppa Italiana tai Italian Super Cup on vuosittainen ottelu edellisen kauden Serie A:n ja Coppa Italian voittajien välillä.

Viime aikoina Serie A:n joukkueilla ei ole ollut paljon onnea pelissä Mestarien liiga. Inter Milan voitti Bayern Münchenin vuonna 2010 viimeisimmästä voitosta. Vuonna 2017 Juventus pääsi finaaliin, mutta hävisi Real Madridille kaksi vuotta Barcelonan häviämisen jälkeen.

AC Milan on voittanut Mestarien liigan seitsemän kertaa, mikä tekee siitä kilpailun hallitsevin Serie A -joukkueen. Inter Milan ja Juventus ovat voittaneet kolme kertaa ja Juventus kaksi kertaa.

Serie A:n joukkueet kilpailevat myös Eurooppa-liigassa. Serie A -joukkueet ovat voittaneet yhdeksän mestaruutta, joista kolme Inter ja Juventus, kaksi Parma ja yksi Napoli. Serie A -joukkueet ovat suosittuja urheiluvedonlyöntipalveluiden tarjoajia tässä kilpailussa. Parma on kuitenkin viimeisin voittaja, joka on nostanut cupin vuonna 1999.

Serie A -liiga- ja Cup-kilpailut
Serie A:n historia

Serie A:n historia

Vuodesta 1898 vuoteen 1922 liiga toimi useana aluejaostona. Nykyinen rakenne on peräisin kaudelta 1929/30. Juventus on menestynein Serie A:ssa 36 mestaruudella. AC Milan ja Inter Milan ovat toiseksi menestyneimmät seurat, joilla kullakin on yhdeksäntoista liigamestaruutta.

Molemmilla Milanon klubeilla on ollut viime aikoina vaikeita aikoja Juventuksen dominoinnin vuoksi, mutta tämä on mahdollistanut useiden uudempien nimien nousemisen Italian pelin ylempään ryhmään. Roma ja Napoli ovatkin olleet Bianconerin pääkilpailijat viime vuosina. Kumpikaan ei kuitenkaan ole tehnyt tarpeeksi pitkän haasteen luomiseksi. Vuonna 2005 tapahtuneen laajennuksen jälkeen divisioonassa on nyt 20 joukkuetta ja se noudattaa vakiomuotoa.

Mikä tekee Serie A:sta niin suositun?

Serie A on tuottanut joitakin pelin historian älykkäimpiä pelaajia. Tämä maine on pysynyt liigassa tähän päivään asti. Serie A on kaupallisessa kehityksessä jäljessä Englannin ja Espanjan huippusarjoista. Sillä ei myöskään ole Euroopan parhaita kävijälukuja.

Silvio Piola, joka pelasi Cagliari Calciossa vuosina 1929–1952, pitää hallussaan eniten tehtyjä maaleja (274) liigassa. Vuosina 1992-2017 250 maalia tehnyt Francesco Totti on Piolan jälkeen toiseksi paras maalintekijä.

Serie A:n historia
Parhaat Serie A -vedonlyöntikertoimet

Parhaat Serie A -vedonlyöntikertoimet

Monet jalkapallon ystävät katsovat sellaisiin maihin kuin Italia kun he haluavat nähdä pelin hienoimmat osat, koska maassa pelaa hyvin tunnettuja kotijoukkueita. Nämä pelit tarjoavat aina vedonlyöjille paljon vedonlyöntivaihtoehtoja. Myös monien online-vedonlyöntisivustojen tarjoamien live-suoratoisto- tai live-kommenttipalveluiden käyttö saattaa olla kätevämpää.

Rahalinja

Rahalinjalla on kolme mahdollisuutta: kotijoukkueen voitto, tasapeli ja vierasjoukkueen voitto. Moneyline-vedot ratkaistaan normaaliajan jälkeen, 90 minuuttia plus loukkaantumisaika. Cup-otteluissa, kuten Coppa Italiassa, Italiassa voi tulla lisäaikaa ja rangaistuspotkuja. Kaikki Moneyline-vedot ratkaistaan varsinaisen peliajan lopussa lopputuloksesta riippumatta.

Yli alle

Jalkapallovedonlyönnissä maalien kokonaismäärä tai alle/yli viittaa maalien määrään, jonka uskotaan tekevän pelin aikana. Useimmissa online-urheiluvedonlyönnissä on vain yksi maaliviiva kutakin peliä kohden, välillä alle/yli 0,5, 1 tai 1,5 maalia.

Levitystä vastaan

Useimmat urheiluvedonlyönnistä tarjoavat vain yhden maaliviivan jokaista peliä kohden, välillä +/- 0,5, 1 tai 1,5 maalia. Kun yksilöt lyövät vetoa Romasta +1,5 maalia (-250) ja Napoli ei pysty lyömään heitä kahdella tai useammalla maalilla varsinaisen peliajan lopussa, veto voittaa. Lisäksi, kun joku lyö vetoa Napolista -1,5 maalia (+130), hän voittaa, jos hän voittaa Roman kahdella tai useammalla maalilla.

Varaukset

Vedonlyönti siitä, saako jalkapalloilija keltaisen vai punaisen kortin, saattaa tuntua oudolta, mutta se on osoittautunut erittäin menestyksekkääksi tavalliselle vedonlyöjälle Serie A:n vedonvälittäjän nettisivuilla. Vedonlyönti jalkapallosta Varaukset luokitellaan ainutlaatuiseksi vedoksi, koska se eroaa perinteisistä otteluvoittaja- ja ali/yli -markkinoista.

Jalkapallokorttivedoissa on omat sääntönsä ja etunsa. Onnen sijaan kyse on vaistosta ja huolellisesta tutkimuksesta. Koska vedonlyöjät voivat voittaa lopputuloksesta riippumatta, heidän ei tarvitse odottaa pelin päättymistä.

Parhaat Serie A -vedonlyöntikertoimet
Parhaat vedonvälittäjät, jotka lyövät vetoa Serie A:sta

Parhaat vedonvälittäjät, jotka lyövät vetoa Serie A:sta

Koska Juventus, AC Milan ja Inter Milan ovat hallitsevansa liigassa, ne ovat käytännössä monopolisoineet lyhyempiä kertoimia Serie A -vedonlyöntimarkkinoilla. Vuodesta 1930 lähtien he ovat voittaneet 80 prosenttia Serie A:n välisistä liigamestareistaan, ja Juventus on voittanut mestaruuden eniten kertoja.

Kun vedon Serie A:sta jossakin parhaat online-vedonvälittäjän sivustot, vedonlyöjät huomaavat, että huippuseuroja vastaan pelaavilla joukkueilla on pidemmät kertoimet niiden muodosta riippuen. Pelaajat voivat löytää parhaat Serie A -kertoimet 1xBet, Melbet, BetWinner, Parimatch, Megapari, William Hill ja Unibet monien huippuvedonlyöntivälittäjien joukossa. On myös hyödyllistä seurata yksittäisten pelaajien suorituskykyä nähdäksesi, onko jossain huippuseurassa muodon lasku.

Parhaat vedonvälittäjät, jotka lyövät vetoa Serie A:sta
About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
Noin

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen