2022 Jalkapallon MM-kisojen 16-välierä - Marokko vs Espanja

FIFA Maailmanmestaruuskilpailu

2022-12-06

Ethan Tremblay

16-kierroksen viimeinen päivä tuo yhden koko kierroksen yllättävistä otteluista, kun erittäin vaikuttava Marokko kohtaa eurooppalaisen jättiläisen Espanjan.

2022 Jalkapallon MM-kisojen 16-välierä - Marokko vs Espanja

Ottelu alkaa klo 15.00 GMT Education City Stadiumilta, ja tämän ottelun voittaja kohtaa lauantaina voittajan Portugalin ja Sveitsin puolivälierissä.

Odottamaton johtaja

Totta puhuen: Kun Marokko vedettiin F-ryhmään eurooppalaisten juggernauttien Kroatian ja Belgian rinnalla, kukaan ei todellakaan antanut niille (tai Kanadalle) juurikaan mahdollisuutta edetä seuraavaan vaiheeseen.

Loppujen lopuksi Kroatia sijoittui toiseksi edellisessä cupissa, kun taas Belgia itse ei jäänyt paljon jäljessä ja nappasi kolmannen sijan. Marokko puolestaan putosi lohkovaiheessa kahdella tappiolla ja tasapelillä.

Paljon voi kuitenkin muuttua neljässä vuodessa, ja Pohjois-Afrikan puoli on täydellinen esimerkki tästä, sillä he ottivat ryhmän, jonka olisi pitänyt olla heidän ulottumattomissa, ja onnistuivat paitsi edistymään siitä myös johtamaan taulukkoa kahdella. voitot ja tasapeli.

Aloittaen turnauksen pitämällä Kroatiaa nolla-nolla-tasapelissä vaikuttavalla puolustusnäytöksellä, Marokko teki yhden turnauksen suurimmista häiriöistä, kun se kaatoi Belgian pistein 2-0.

Kun Marokkolla oli 4 pistettä, kaikki mitä tarvittiin varmistaakseen pääsy seuraavalle kierrokselle, oli tasapeli viimeisessä pelissään Kanadaa vastaan.

Marokon tavoitteet menivät kuitenkin pidemmälle kuin pelkkä 16. joukkoon eteneminen, ja sen sijaan he tuottivat vakaan 2-1-voiton varmistaakseen, että he pääsisivät ryhmän johtajiksi.

Laskettu tappio?

Kun Marokko antoi kaikkensa voittaakseen Kanadan ja asettuakseen F-ryhmän johtajaksi, Espanja tuli viimeiseen otteluun Japania vastaan karsinnoissaan lähes pussiin. Tai niin he ajattelivat.

Kun Espanja löi Costa Rican täysin avausottelussaan ja tasapeli Saksaa vastaan jatkossa, Espanja hyötyi +7 maalierosta, mikä tarkoittaa, että mikä tahansa joukkue, joka pystyi vastaamaan pisteillä, olisi varmasti toiseksi paras Iberic-puolella. .

Saksan pelatessa samanaikaisesti henkensä edestä Costa Ricaa vastaan, Luis Enrique päätti vaihtaa suurimman osan joukkueestaan ja levätä avainpelaajat päästäkseen 16. kierroksen tasapeliin, mikä oli täysin varmaa.

Vaikka espanjalainen B-puolella näytti olevan asiat hallinnassa Alvaro Moratan maalin ansiosta 11. minuutilla, Luis Enrique päätyi vaarallisen lähelle vatsaa ylöspäin, kun kova japanilainen heräsi unestaan ja käänsi tilanteen. toinen puoli.

Vaikka häviäminen Japania vastaan ei yksinään riittäisi poistamaan heitä cupista, Costa Rica onnistui johtamaan Saksaa vastaan 70. minuutilla, mikä johti outoon maailmantilanteeseen, jossa Japani ja Costa Rica selviäisivät, kun taas Saksa ja Espanja kaatuivat. pois kupista.

Vaikka Espanja ei kyennytkään kääntämään tulosta, punaisten onneksi Saksa onnistui kääntämään omansa, tehden 3 maalia viimeisen 20 minuutin aikana ja päästessään Espanjan seuraavalle kierrokselle toiseksi, samalla kun hän putosi itse.

Koska Kroatia pääsi toiseksi F-lohkossa ennen kuin Espanja pelasi ottelunsa, monet spekuloivat, että Espanja halusi hävitä Japania vastaan välttääkseen pelaamisen Balkanin puolta vastaan. Mutta oliko se oikea valinta?

Naapureiden taistelu

Vaikka molemmat maat sijaitsevat eri mantereilla, Marokko on vain 14 kilometrin päässä Espanjan eteläisimmästä pisteestä.

Kuitenkin, mitä tulee jalkapalloon, molempien osapuolten välillä koetaan paljon laajempi kuilu. On laajalti odotettavissa, että espanjalainen selviäisi edellä tässä pudotuspelissä, mutta Marokko on osoittanut olevansa valmis tappamaan jättiläiset tässä cupissa, mutta selviytymällä 1. sijalle lohkossa kahden vuoden 2018 Venäjän parhaan joukkueen kanssa.

Etsi maaleja tässä ottelussa, varsinkin jos Espanja tekee maalin ensimmäisellä puoliajalla. Jos luulet niin, yli 2,5, jonka hinta on 2,24 Betssonissa, näyttää melko houkuttelevalta!

Viimeisimmät uutiset

Mitä sinun tulee tietää NASCAR-vedonlyönnistä
2023-03-22

Mitä sinun tulee tietää NASCAR-vedonlyönnistä

Uutiset