FIFA World Cup - Lohkon E ottelupäivän 1 esikatselu

FIFA Maailmanmestaruuskilpailu

2022-11-23

Eddy Cheung

Englanti, Alankomaat, Argentiina ja Ranska ovat nyt tehneet debyyttinsä jalkapallon huipulla, ja nyt on kahden ikuisen suosikin aika aloittaa kampanjansa - Saksa ja Espanja.

FIFA World Cup - Lohkon E ottelupäivän 1 esikatselu

Vaikka eurooppalaiset jättiläiset ovat suosikkeja seuraavalle kierrokselle, odota paljon yllätyksiä ryhmässä, joka ei ehkä ole niin suoraviivaista kuin miltä näyttää! Jos et usko meitä, kysy Argentiinasta!

Saksa vs Japani

Neljänkertainen maailmanmestaruus Saksa aloittaa turnauksensa keskiviikkona Japania vastaan, jota he eivät ole koskaan kohdanneet tässä kilpailussa. Itse asiassa nämä joukkueet ovat kohdanneet vain kahdesti aiemmin - molemmat kansainvälisissä ystävyysotteluissa -, joissa Saksa pysyy lyömättömänä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä.

Redemption laulu

Kaikkien aikojen 20. FIFA World Cupiin osallistuva Saksa on yksi 2000-luvun kilpailun menestyneimmistä joukkueista, sillä se on päässyt välieriin neljässä viidestä MM-kisoista sen jälkeen.

Vuoden 2014 MM-mestarit saapuvat Qatariin ensimmäisenä joukkueena, joka on selviytynyt muusta kuin isännöinnista, sillä he ovat voittaneet yhdeksän kymmenestä Euroopan karsintaottelustaan ja tehneet prosessissa 36 maalia.

Kaatuneet lohkovaiheessa tuhoisassa 2018 kampanjassa, Hansi Flickin miehet ovat tällä kertaa ehdottomasti koston edessä ja etsivät syvää juoksua turnaukseen pestäkseen pois suuhun jääneen pahan maun 4 vuotta sitten.

Kuvion rikkominen

Japanilla ei puolestaan ole sitä tarinallista MM-historiaa kuin heidän saksalaisilla kollegoillaan. Heidän ensimmäinen turnauksensa järjestettiin vasta vuonna 1998, vaikka heidän ansiokseensa he ovat onnistuneet pääsemään suurelle lavalle joka kerta sen jälkeen.

Karsinnat MM-kisoihin Toiseksi ryhmässään - 7 pistettä ennen Australiaa ja vain 1 pisteen jälkeen nyt legendaarisesta Saudi-Arabiasta - Japani tulee turnaukseen hyvässä kunnossa. He hävisivät viimeisen valmistautumisottelunsa Kanadaa vastaan, mutta ovat näyttäneet erittäin vahvoilta Brasiliaa, USA:ta, Etelä-Koreaa ja Ghanaa vastaan koko vuoden.

Yksi mielenkiintoinen tilasto Japanista on kuitenkin se, että se on pudonnut vuorotellen joko lohkovaiheessa tai neljännesvälierissä kaikissa seitsemästä viimeisestä turnauksesta. Koska he pääsivät 16. kierrokseen Venäjällä 2018, onko heidän kohtalonsa kaatua Qatarissa vai pystyvätkö he rikkomaan kaavan?

Vaikka Saksan voitolla ei ole suurta arvoa hintaan 1,44, näemme tämän olevan monimutkaisempi ottelu kuin miltä paperilla näyttää. Hinta 3,00 Betwaylla, Saksassa, voittaminen ja molempien osapuolten tulokset ovat ehdottomasti tutkimisen arvoisia.

Espanja vs Costa Rica

Vuoden 2010 MM-mestarit tapaa altavastaajajoukkue, joka sai kaikki unelmoimaan vuodesta 2014, kun Espanja kohtaa Costa Rican keskiviikkona 22. marraskuuta Al Thumama -stadionilla Dohassa.

Vaikka tämä on ensimmäinen kerta, kun nämä joukkueet kohtaavat MM-kisoissa, he ovat kohdanneet kolme kertaa viimeisen vuosikymmenen aikana, kun Espanja on selvinnyt joukkueesta lyömättömänä 2 voitolla ja tasapelillä. Viimeisin heidän kohtaamistaan oli vuonna 2017, jolloin he työnsivät 5 Keski-Amerikan puolen ohi.

Uusi tiimi, samat odotukset

Koska vuoden 2010 turnauksen voittaneesta MM-joukkueesta on jäljellä enää yksi pelaaja - Barcelonan Sergio Busquets - Espanjalla on ollut paljon työtä joukkueensa uudelleenrakentamiseksi viime vuosina.

Tämä kova työ on kuitenkin ehdottomasti tuottanut tulosta, sillä he tuovat cupiin nuoren ja lupaavan joukkueen, jolla on suuria toiveita - rajoittuen velvollisuuksiin - päästä syvälle turnaukseen ja esitellä kaunista espanjalaista jalkapalloa matkan varrella.

Onneksi punaiset saapuvat MM-kisaan hyvässä kunnossa - voitettuaan neljä viidestä viimeisestä pelistään ja päässeet MM-kisojen välieriin UEFA Nations League pois joistakin kiinteistä näytöistä.

Vaikka espanjalaiset tunnetaan enemmän hallintaan perustuvasta hyökkäysbrändistään jalkapallosta, he päästivät tänä aikana vain 3 maalia, mikä osoittaa, että heidän puolustuksessaan ei ole mitään pilkkaamisen arvoista.

Voiko Costa Rica saada aikaan ihmeen kahdesti?

Vuosi oli 2014. Pieni Keski-Amerikan kansakunta Costa Rica vedettiin joukkoon, jota kaikki kutsuivat "kuoleman ryhmäksi" Brasiliassa, jossa heidän oli määrä kohtaamaan kolme aiempaa maailmanmestaruutta: Uruguay, Italia ja Englanti. Heillä ei ollut mahdollisuuksia helvetissä. Costa kuka?

Tai niin ainakin kaikki ajattelivat. Joten kun he voittivat Uruguayn ja Italian ja sitten tasapelin Englannin kanssa ei vain päästä seuraavalle kierrokselle vaan itse asiassa lohkon kärkeen, koko maailma tiesi yhtäkkiä heidän nimensä. 

Satu ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä he voittivat Kreikan 16-välierissä ennen kuin lopulta taipuivat rangaistuksiin Alankomaita vastaan.

Vaikka tämä tapahtui 8 vuotta sitten ja alle kourallinen samoja pelaajia kyseisestä joukkueesta on jäljellä, olisi typerää alentaa Costa Ricaa toisessa ryhmässä, josta heillä ei näytä olevan liiketoimintaa selviytyä hengissä.

Jos etsit järkevää vetoa, Over 2,5 1,64 näyttää hyvältä vaihtoehdolta. Jos kuitenkin haluat unelmoida, että ihmeitä voi tapahtua uudelleen, Costa Rican voitto on Betssonissa 25.00.

Viimeisimmät uutiset

Esports-vedonlyönti vs urheiluvedonlyönti, kumpi on parempi
2023-03-29

Esports-vedonlyönti vs urheiluvedonlyönti, kumpi on parempi

Uutiset