Jalkapallon MM-kisojen 2022 16-välierä - Brasilia vs Etelä-Korea

FIFA Maailmanmestaruuskilpailu

2022-12-05

Eddy Cheung

Jalkapallon MM-kisojen 2022 pudotuspelit jatkuvat ottelulla, jota harvat olisivat odottaneet, kun turnauksen suosikki Brasilia kohtaa yhden cupin suurista altavastaajista Etelä-Korean.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 16-välierä - Brasilia vs Etelä-Korea

Klo 19.00 GMT 974-stadionilta alkava tämä 16. kierroksen ottelu on selvä suosikki etenemään Brasilian puolivälieriin. Kuitenkin, jos on yksi asia, joka FIFA World Cup 2022 opettaa meille, se on odottamatonta!

Kyyneleitä ja riemua

Lohkovaiheen viimeinen kierros toi varmasti draaman puoliksi turnauksen joukkueet kohtasi eliminoinnin. 

Leikkuupalkin jonossa oli Etelä-Korea, pirteä joukkue, joka oli osoittanut välähdyksiä siitä, mitä se voisi tehdä, mutta joka ei ollut löytänyt toivomiaan tuloksia. 

Vaalean nolla-nolla-tasapelin jälkeen Uruguayta vastaan ja tuskallisen läheltä jännittävässä 2-3-tappiossa Ghanaa vastaan, vaikutti siltä, että Etelä-Korean MM-toiveet olivat pelastusköydellä, kun he kohtasivat ryhmän johtajan Portugalin.

Portugalilla oli varaa levätä muutamat avainpelaajat seuraavaa kierrosta varten, kun hän pääsi tähän otteluun jo Ghanaa ja Uruguayta vastaan voimiensa jälkeen. He kuitenkin pyrkivät edelleen saamaan pisteitä tästä ottelusta varmistaakseen pääsyn kärkipaikalle, jopa Cristiano Ronaldon aloittamiseen asti.

Ja vaikka Portugali aloitti voiton heti mailasta uuden tulokkaan Ricardo Hortan 5 minuutin maalin ansiosta, Etelä-Korealla kesti vain 20 minuuttia vastatakseen omalla maalillaan Cristianon oudon virheen jälkeen K. Youngin jättämässä kulmassa. -gwon istujan kanssa noin metrin päässä maalista.

Vaikka Korea jatkoi voittajan yrittämistä, se näytti yhä enemmän varmalta, että Uruguay etenee seuraavalle kierrokselle 2. sijalla, jolloin Korea oli tuomittu viimeiselle sijalle 1 pisteellä.

Son Heung-min ei kuitenkaan ollut valmis hyväksymään kohtaloa ja otti pallon haltuunsa 91. minuutilla portugalilaisen kulman jälkeen ja juoksi yksin vastustajan puolikkaalle. Vain yksi mies maailmaa vastaan, hän kesti pelin - kuuden vastustajan ympäröimänä - odottaessaan vahvistusten saapumista.

Lopulta loukkaantumisesta palaava Hwang Hee-chan juoksi alueelle ja sai Songilta täydellisimmin painotetun syötön muuttamaan voittomaalin ikuisiksi ajoiksi, ei vain voittamassa Portugalia, vaan saattanut sen kohtaamaan Brasilian. 16 kierroksella.

Lisää myöhäistä altavastaajan draamaa

Vaikka Korea oli sankareita ryhmänsä kolmannen kierroksen draamassa, Brasilia päätyi uhreiksi heidän draamassaan.

Aivan kuten heidän portugalilaiset kollegansa, The Seleção saapui viimeiseen peliinsä Kamerunia vastaan jo kelpuutettuna seuraavalle kierrokselle.

Vuodesta 2016 brasilialaista valmentajana toiminut Tite käytti tilaisuutta hyväkseen ja antoi mahdollisuuden pelaajille, jotka eivät olleet saaneet monta minuuttia, kuten Gabriel Jesus, Antony ja jopa 39-vuotias legenda Dani Alves.

Vaikka Brasilia onnistui hallitsemaan peliä ja luomaan lukemattomia paikkoja koko ottelun aikana, vaikka Brasilia onnistui B-puolensa kanssa - vaikka Kamerunin maalivahti Devis Epassyn upean suoritus ja brasilialaisten hyökkääjien tuhlaan viimeistelyn ansiosta he eivät pystyneet avaamaan tulosta.

Juuri kun näytti siltä, että ottelu päättyy maalittomaan tasapeliin, Aboubakar onnistui pääsemään fantastisen keskityksen päähän alueelle ja jättämään Edersonin jäätymään paikoilleen, kun pallo eteni maalin oikeaan alakulmaan. ansaita Kamerunin kuuluisan voiton, joka ei pian unohdu.

Tämä ottelu ei ollut ainoastaan ensimmäinen kerta, kun Brasilia koskaan hävisi afrikkalaiselle joukkueelle MM-kisoissa, vaan se myös päätti Etelä-Amerikan jättiläisten yhdeksän pelin voittosarjan.

Voiko Korea saada aikaan toisen ihmeen?

Korean sankarillinen voitto Portugalia vastaan ja Brasilian historiallinen tappio Indomitable Lionsia vastaan saavat monet fanit haaveilemaan, että Korea voisi saada aikaan samanlaisen järkytyksen tässä ottelussa. Vaikka tämä turnaus on tarjonnut paljon yllätyksiä, tämä saattaa kuitenkin olla silta liian pitkälle.

Vaikka on totta, että Brasilia ei todellakaan ole ollut niin hallitseva kuin odotettiin lohkovaiheen aikana - se käy läpi hoikkaiden voittojen ansiosta Serbiaa ja Sveitsiä vastaan - mutta monet pitävät sitä silti suosikeina voittaessaan cupin kotiin.

Brasilian A-joukkueen palattua - mukaan lukien aiemmin loukkaantuneen Neymarin vahvistettu paluu - Brasilian on alettava näyttää maailmalle aikomuksensa voittaa tämä cup. 

Vaikka Korea on koskaan onnistunut ohittamaan 16-välierän omassa MM-kisoissaan vuonna 2002, Brasilia ei ole pudonnut tässä vaiheessa sen jälkeen, kun se hävisi Argentiinalle vuonna 1990.

Vaikka odotammekin korealaisten tekevän hyvän suorituskyvyn, Brasilian voitto ja yli 2,5 Comeonin hintaan 1,95 vaikuttavat meille suurelta arvolta.

Viimeisimmät uutiset

Mitä sinun tulee tietää NASCAR-vedonlyönnistä
2023-03-22

Mitä sinun tulee tietää NASCAR-vedonlyönnistä

Uutiset