Kentucky Derby

Valtavan seuraajansa ansiosta eniten katsottu panoskilpailu on ansainnut myös useita lempinimiä. Jotkut kutsuvat sitä "Ruusujen juoksuksi", viittauksella voittajan saamiin kukkasiinteisiin. Toiset kutsuvat sitä "urheilun nopeimmaksi / jännittävimmäksi kahdeksi minuutiksi". Kaikki tämä kiintymys osoittaa, miksi jokaisen urheilun ystävän pitäisi osallistua tai seurata tavallisesti televisioitua kilpailua eri puolilta maailmaa.

Ratsastus on yksi vanhimmista kilpailulajeista, ja se juontaa juurensa jopa 648 eKr. Siitä lähtien se on ollut monien vuosisatojen ajan varakkaiden suojelualue, mistä johtuu sen lempinimi "Kuninkaiden urheilu".
Se sisältää ratsastajan ja koulutetun hevosen, jotka kilpailevat muiden kanssa tietyn matkan poistamisesta ja asetettujen esteiden ylittämisestä.

Hevoskilpailut ovat monissa eri muodoissa, esim. tasainen kilpa, kestävyyskilpailu, hyppykilpailu jne. Säännöt vaihtelevat myös eri kilpailuissa. Näitä ovat muun muassa vammaisuus, luokat iän mukaan ja niin edelleen. Laji on kasvanut valtavasti, ja sillä on lukuisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka houkuttelevat miljoonia fyysisiä ja television katsojia ympäri maailmaa. Laji on myös houkutellut vedonlyöjiä sen perustamisesta lähtien.

Kentucky Derbyn historiaMiksi Kentucky Derby on suosittu?Kuinka lyödä vetoa Kentucky DerbystäKentucky Derbyn vedonlyöntistrategia
Kentucky Derbyn historia

Kentucky Derbyn historia

Kentucky Derbyä on järjestetty vuosittain vuodesta 1875 lähtien. Idea oli eversti Meriwether Lewis Clark Jr., joka kokosi ystäväryhmän rakentamaan kilparadan. Kurssi sai nimen Churchill Downs sen maan luovuttajan mukaan, jolle se rakennettiin.

Siitä lähtien kilpailua on ajettu joka vuosi täällä, mutta sen muotoon ja kilparadaan on tehty vain vähän, jos yhtään muutoksia. Se esitettiin ensimmäisen kerran radiossa vuonna 1925, ja se sai ensiesiintymisen televisiossa vuonna 1949. Nämä olivat ratkaisevia hetkiä kilpailulle, joka oli joskus joutunut taloudellisiin vaikeuksiin. Ne merkitsivät alkua kukkaron nousulle, jonka puolesta kilpailijat taistelivat. Tämä kasvu on jatkunut tähän asti.

Kuuluisa hevonen Secretariat pitää hallussaan Derbyn nopeimman ajan ennätystä. Kolmivuotias teki ennätyksen vuonna 1973 selvittäen radan 1:59,4 minuutissa. Sihteeristöstä tuli yksi divisioonan menestyneimmistä kilpailijoista.

Lähihistoria

Kuningatar Elisabet II oli mukana kilpailussa vuoden 2007 tapahtumassa. Tämä korosti, kuinka korkean profiilin tapahtuma Derby on, ja antoi sille erittäin tervetullutta julkisuutta. Vuonna 2017 Churchill Downs kirjasi 158 070 ihmisen väkijoukon, koska Always Dream voitti kilpailun ensimmäisen sijan. Tapahtuman aikana vedonlyöntiosasto julkaisi 209,2 miljoonan dollarin arvoisia vetoja. Tämä osoitti, kuinka paljon huomiota urheiluturnauksiin vedonlyöjät kiinnittävät tapahtumaan verrattuna muihin urheiluliigoihin.

Vuonna 2020, jolloin suurin osa kilpailuista peruttiin kokonaan, ainoa Kentuckyn kärsimä vaikutus oli päivämäärän siirtyminen toukokuusta syyskuuhun.

Kentucky Derbyn historia
Miksi Kentucky Derby on suosittu?

Miksi Kentucky Derby on suosittu?

Kentucky Derby on yksi niistä suuret urheiluturnaukset orgaanisella hypellä. Sitä odotettaisiin tapahtumalta, joka on viihdyttänyt ihmisiä 147 vuoden ajan. Yksi syy sen suosioon on, että se on kulttuuri. Monet ihmiset, jotka osallistuvat siihen, noudattavat perinnettä, joka on peritty sukupolvien ajan.

Tämän lisäksi jokaisen tapahtuman maaginen ilmapiiri vetää puoleensa faneja ja osallistujia. Ihmiset tulevat nauttimaan hauskanpidosta, kilpailusta ja Kentuckysta ulkona. Rikas vedonlyöntikulttuuri lisää polttoainetta liekkiin.

Massiivinen markkinointi on myös auttanut motivoimaan jo valmiiksi halukkaita seuraajia. Siitä lähtien, kun tapahtuma ilmestyi ensimmäisen kerran televisiossa, lähetystoiminnan harjoittajat ovat kilpailleet oikeuksista. Sen saatavuus monilla katselualustoilla, mukaan lukien online-streamit, tekee tapahtumasta entistä suositumman.

Eri virroista saadut tulot auttavat järjestäjiä tekemään tapahtumasta entistä paremman. He esimerkiksi pystyivät pitämään Derbyn hengissä, kun pandemia pysäytti muut urheilulajit. Ja he tekivät sen turvallisesti. Tämä palkitseva sykli tekee Derbystä aina makean.

Miksi ihmiset rakastavat lyödä vetoa Kentucky Derbystä

Kisojen arvaamattomuus tekee niistä hyvän jännityksen. Ihmiset tietävät, että on suuri todennäköisyys voittaa vedonvälittäjät, joten he käyttävät sitä hyväkseen. Tarjolla on myös lukuisia markkinoita, joilla voit panostaa lopullisen voittajan lisäksi. Kilpailut ovat saatavilla näkyvimmillä online-vedonlyöntisivustoilla, mikä tarkoittaa, että ne, jotka rakastavat vedonlyöntiä urheilun mestaruuskilpailuista, voivat päästä niihin mistä tahansa.

Miksi Kentucky Derby on suosittu?
Kuinka lyödä vetoa Kentucky Derbystä

Kuinka lyödä vetoa Kentucky Derbystä

Hevosurheiluvedonlyönti on yksi vanhimmista vedonlyöntimuodoista ja yksi helpoimmista. Lyötkö vedot verkossa tai fyysisesti, vedot ovat yksinkertaisia. Online-vedonlyönti on samanlaista kuin vedonlyönti parhaista eSports-mestaruuskilpailuista. Joitakin suosittuja vedonlyöntejä ovat:

  • Voittoveto: Ennustetaan hevonen, joka voittaa kilpailun
  • Aseta veto: Paikka, jossa tietty hevonen pääsee maaliin
  • Näytä veto: Ennustetaan, että tietty hevonen sijoittuu johonkin kolmesta ensimmäisestä sijasta

Nämä ovat suoria ja yksinkertaisia vetoja, jopa aloittelijalle. Näistä kolmesta voittopanos on vaikein ennustaa ja sillä on korkein voitto. Käänteinen on show-panos.

  • Tarkka panos: Ennusta sijoitukset yksi ja kaksi oikeassa järjestyksessä
  • Quinella-veto: Ennusta kaksi ensimmäistä missä tahansa järjestyksessä

Muita vetoja ovat muun muassa Trifecta, Super High Five, Pick 3, Pick 4 ja Pick 5. Eri vedonlyöntisivustot tarjoavat erilaisia markkinoita ja hieman vaihtelevia kertoimia.

Kuinka lyödä vetoa Kentucky Derbystä
Kentucky Derbyn vedonlyöntistrategia

Kentucky Derbyn vedonlyöntistrategia

Jokaisen vedon merkityksen ymmärtäminen on ensimmäinen askel. Pelaajien tulee myös ymmärtää jokaisen vedon riski/todennäköisyys, eikä vain katsoa mahdollisia voittoja. Mitä suurempi voitto, sitä pienempi on voiton todennäköisyys.

Derbyä koskevien uutisten seuraaminen ennen tapahtumaa on myös tärkeää. Tämä antaa tietoa tapahtumista, kuten loukkaantumisista, muuttuvista kertoimista, eri hevosten säävaikutuksista jne. Ennen kaikkea pelaajien tulee aina noudattaa perinteiset vedonlyöntioppaat; älä puhalla rahaa vedonlyöntiin, tee järkeviä päätöksiä ja tiedä milloin lopettaa. Ja nauti aina maagisesta Kentucky Derbystä!

Kentucky Derbyn vedonlyöntistrategia