Parhaat 10 Sports Betting -peliä luokassa Yhdysvallat 2022/2023

Online-urheiluvedonlyönti Yhdysvalloissa on noussut uusiin korkeuksiin muutaman viime vuoden aikana. Urheiluvedonlyönnistä kertyvät tulot ovat hyvä osoitus alan kasvavasta suosiosta. Esimerkiksi urheiluvedonlyönti tuotti yli kolme miljardia dollaria vuoden 2021 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana.

Se oli 230 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Useat Yhdysvaltain osavaltiot ovat omaksuneet urheiluvedonlyönnin muutaman viime vuoden aikana, mikä korostaa kasvavaa suosiota. Yksi tärkeimmistä syistä online-urheiluvedonlyöntiin on valtavan suosittu Yhdysvalloissa, koska urheiluala kukoistaa. Suurin osa aikuisista nauttii urheilun katsomisesta, ja maa isännöi joitain maailman parhaista liigoista.

Parhaat 10 Sports Betting -peliä luokassa Yhdysvallat 2022/2023
Paikalliset vedonvälittäjät vs online-vedonlyöntisivustot Yhdysvalloissa

Paikalliset vedonvälittäjät vs online-vedonlyöntisivustot Yhdysvalloissa

Fanit voivat siis analysoida pelejä kriittisesti ja tehdä tietoisia ennusteita, joihin panostavat. Panokset tekevät peleistä mielenkiintoisempia, sillä faneilla on jotain voitettavaa tai hävittävää urheilun tulosten perusteella.

Toinen yleisin syy kasvavaan suosioon on lisääntynyt pääsy online-vedonlyöntialustoille. Urheiluvedonlyöntisivustoja on melko paljon, ja lähes kaikki ne ovat käytettävissä mobiililaitteilla. Panostajat voivat siis asettaa panoksensa milloin tahansa ja missä tahansa. The online-urheiluvedonlyöntipalveluntarjoajat käyttää myös tehokkaita markkinointistrategioita, kuten tarjoamalla ilmaisia bonuksia, mikä houkuttelee entistä enemmän pelaajia.

Paikalliset vedonvälittäjät vs online-vedonlyöntisivustot Yhdysvalloissa
Yhdysvaltalaisten pelaajien suosikkipelit, joista voit panostaa

Yhdysvaltalaisten pelaajien suosikkipelit, joista voit panostaa

Urheilu on tärkeä osa amerikkalaista kulttuuria. Kansalaiset tukevat erittäin paljon kaikkia mainstream-pelejä, joissa he yleensä lyövät vetoja. Tietyt urheilulajit erottuvat kuitenkin muiden joukosta suosion suhteen, kuten alla korostetut.

Amerikkalainen jalkapallo

Amerikkalainen jalkapallo on luokiteltu Yhdysvaltain suosituimmaksi katsojaurheilulajiksi. Suosituin amerikkalaisen jalkapallon liiga on National Football League (NFL), jossa kilpailee 32 franchising-sarjaa.

NFL saa yleensä korkeimmat tv-luokitukset kaikista urheilulajeista Yhdysvalloissa, erityisesti Super Bowlin aikana. Liigalla on myös korkein keskimääräinen kävijämäärä maailman kaikista urheilusarjoista. Muut amerikkalaisen jalkapallon liigat ovat myös melko suosittuja, mukaan lukien college jalkapallo.

Koripallo

Koripallo on toinen suosittu urheilulaji Yhdysvalloissa, keksittiin jo vuonna 1891 Springfieldissä, Massachusettsissa. Maan korkein koripallosarja on National Basketball Association (NBA). Tulojen osalta NBA on kolmannella sijalla. Koripallo on myös eniten pelattu joukkuelaji Yhdysvalloissa, kun otetaan huomioon amatööritasot.

Baseball

Baseball oli ensimmäinen urheilulaji, joka muuttui ammattilaiseksi Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä maailman korkein baseball-taso on Major League Baseball, jota pelataan yleensä National Leaguen ja American Leaguen voittajien välillä. Baseballia on pelattu ammattimaisesti jo useiden vuosien ajan, ja se on kerännyt runsaasti seuraajia.

Yhdysvaltalaisten pelaajien suosikkipelit, joista voit panostaa
Mitkä ovat turvallisimmat maksutavat Yhdysvalloissa?

Mitkä ovat turvallisimmat maksutavat Yhdysvalloissa?

Yhdysvalloissa pelaajilla on laaja luettelo online-vedonlyöntimaksutavat heidän käsissään. Alla on korostettu joitakin suosittuja maksuvaihtoehtoja.

Luotto- ja pankkikortit

Tilastot osoittavat, että luotto- ja pankkikortit ovat yleisimmin käytetyt online-talletusvaihtoehdot. Pääsyy tähän on, että useimmilla amerikkalaisilla on jo luotto- ja pankkikortit, mikä tekee siitä helpoimman valinnan. Talletusten tekeminen luottokorteilla on myös melko nopeaa ja helppoa. Käyttäjien tarvitsee vain syöttää korttitiedot ja vahvistaa tapahtuma.

E-lompakot

E-lompakot ovat melko suosittuja Yhdysvalloissa. Niiden avulla vedonlyöjät voivat nostaa tai tehdä talletuksia helposti ja mistä tahansa, jos he voivat muodostaa yhteyden Internetiin. E-lompakot tarjoavat myös hyvän turvan, kun kaikkia asiaankuuluvia varotoimia noudatetaan.

Mobiilimaksupalvelut

Apple Pay on toinen vaihtoehto, joka on saavuttanut huomattavaa suosiota viime aikoina. Mobiilimaksupalvelu mahdollistaa talletusten tekemisen, mutta se ei tue nostoja. Sen käyttö on rajoitettu iOS-laitteiden käyttäjille, mikä on melko hyvä määrä Yhdysvalloissa. Android-käyttäjät voivat käyttää Android Payta, joka toimii lähes samalla tavalla kuin Apple Pay.

Mitkä ovat turvallisimmat maksutavat Yhdysvalloissa?
Vedonlyöntihistoria Yhdysvalloissa

Vedonlyöntihistoria Yhdysvalloissa

Moderni urheiluvedonlyönti alkoi Yhdysvalloissa 1800-luvun alussa. Tuohon aikaan vedonlyöjillä oli tapana panostaa hevoskilpailuihin, jotka olivat maan suosituin urheilulaji. Vuonna 1876 ammattipesäpallo perustettiin National Leaguen kautta.

Liiga auttoi nostamaan urheiluvedonlyönnin etualalle niin, että se alkoi jopa vaikuttaa peleihin. Oli tapauksia, joissa joukkueet heittivät pelejä uhkapelaamisen takia. Tämän seurauksena yleinen asenne urheiluvedonlyöntiin huononi. Ihmiset lyövät urheiluvetoja ensisijaisesti vain viihdetarkoituksiin.

1900-luvun alussa urheiluvedonlyönti alkoi saada uudelleen suosiota. Urheilua tuli lisää, mikä vaikutti suosion kasvuun. 1920-luku tunnettiin urheilun kultaisena aikakautena. Yliopistokoripallosta ja jalkapallosta tuli lopulta suosituimpia vedonlyöntivaihtoehtoja.

Erityisesti Yhdysvalloissa ei tuona aikana hyväksytty yhtään urheilukohtaista vedonlyöntilainsäädäntöä. Vuoteen 1931 asti uhkapelit laillistettiin Nevadassa. Kaikki muut valtiot pysyivät vaiti asiasta. Ja vuonna 1961 hyväksyttiin Interstate Wire Act, joka pakotti urheiluvedonlyönnin paikallistumaan useimmilla alueilla. Las Vegasia Nevadassa alettiin pitää ainoana paikkana, jossa vedonlyöjät voivat vedota urheiluun laillisesti.

Vedonlyöntihistoria Yhdysvalloissa
USA:n urheiluvedonlyönti 1800-luvun lopulla

USA:n urheiluvedonlyönti 1800-luvun lopulla

Urheiluvedonlyönti ei ollut suuri toimiala Yhdysvalloissa 1970-luvulle asti. Tuolloin kongressi alensi vedonlyöntiveroa, jonka vedonvälittäjien oli maksettava. Useat osavaltiot alkoivat myös laillistaa urheiluvedonlyöntiä. Myös urheiluarpajaiset alkoivat yleistyä kaikkialla maassa. Delaware, Oregon Sports Action ja The Montana olivat tuolloin suosituimpia arpajaisia.

Vuonna 1992 säädettiin ammattilais- ja amatööriurheilun suojelulaki, joka kielsi kaikki vedonlyöntimuodot. Tämä tapahtui neljää osavaltiota lukuun ottamatta, jotka olivat jo laillistaneet rahapelit. Laki rajoitti vedonlyöntiä vuoteen 2018 asti, jolloin korkein oikeus kumosi sen.

USA:n urheiluvedonlyönti 1800-luvun lopulla
Vedonlyönti nykyään Yhdysvalloissa

Vedonlyönti nykyään Yhdysvalloissa

Urheiluvedonlyöntiteollisuus Yhdysvalloissa näyttää nyt paljon erilaiselta kuin muutama vuosikymmen sitten. Suurin eroava tekijä oli online-urheiluvedonlyönti, joka laajeni edelleen mobiilivedonlyöntiin.

Kaikki yli 18-vuotiaat maassa asuvat voivat nyt lyödä vetoa käytännössä mistä tahansa ammattiurheilusta. Vedonlyönnin aloittaminen vaatii vain rekisteröitymisen online-kasinolle. Useimmilla pelaajilla on myös mobiililaitteita, kuten älypuhelimia ja tabletteja, mikä tarkoittaa, että he pääsevät helposti vedonlyöntialustoille.

Myös urheiluvedonlyönnin laillistaneiden osavaltioiden määrä on lisääntynyt. Tämä tarkoittaa, että vedonlyöjät voivat nyt asettaa panoksensa ilman pelkoa. Tällä hetkellä 26 osavaltiossa on erilaisia laillisia vedonlyöntimarkkinoita. On myös satoja vedonvälittäjiä, joiden avulla yhdysvaltalaiset vedonlyöjät voivat rekisteröityä ja vedota laillisesti. Suurin osa niistä on offshore-alueita, mutta jotkut sijaitsevat maan sisällä.

Urheiluvedonlyönnin tulevaisuus Yhdysvalloissa

Vedonlyönti eri urheilulajeista on enemmän kuin todennäköistä, että suosio kasvaa edelleen Yhdysvalloissa. Ensinnäkin useampi osavaltio laillistaa urheiluvedonlyönnin. On kuitenkin myös mahdollista, että otetaan käyttöön uusia lakeja, jotka rajoittavat vedonlyöjien lyömistä ja laajuutta.

Tämä vaikuttaa todennäköisesti eniten online-vedonlyöntiin, koska yli 90 % kaikista urheiluvedoista tehdään online-vedonlyönnissä. Vedonvälittäjien määrä, jotka antavat yhdysvaltalaisten urheiluvedonlyöjien liittyä ja panostaa, lisääntyy vedonlyönnin kasvavan suosion hyödyntämiseksi. Lisääntynyt kilpailu saattaa johtaa vedonvälittäjien tarjoamiin lukuisiin innovatiivisiin ominaisuuksiin.

Vedonlyönti nykyään Yhdysvalloissa
Onko urheiluvedonlyönti laillista Yhdysvalloissa?

Onko urheiluvedonlyönti laillista Yhdysvalloissa?

Urheiluvedonlyöntiä pidettiin Yhdysvalloissa laittomana useiden vuosien ajan 14. maaliskuuta 2018 asti. Silloin Yhdysvaltain korkein oikeus kumosi vuoden 1992 ammattilais- ja amatööriurheilun suojelulain, mikä teki kaiken urheiluvedonlyönnin laittomaksi koko maassa.

Korkeimman oikeuden päätöksellä kaikki urheiluuhkapelit laillistettiin liittovaltion tasolla. Valtioilla oli edelleen valta päättää, sallitaanko vedonlyönti valtion tasolla. Tämän seurauksena kaikissa 50:ssä Yhdysvaltain osavaltiossa on erilaisia urheiluvedonlyöntilakeja.

Onko urheiluvedonlyönti laillista Yhdysvalloissa?
valtiot, jotka sallivat urheiluvedonlyönnin

valtiot, jotka sallivat urheiluvedonlyönnin

Nevada

Nevada oli ensimmäinen osavaltio, joka laillisti urheiluvedonlyönnin Yhdysvalloissa. Sillä on pitkä uhkapelaamisen historia, ja se on tällä hetkellä edelleen yksi suosituimmista rahapelikohteista Yhdysvalloissa. Sallittuja kierrätystyyppejä ovat mobiili- ja henkilökohtaiset kierrätykset ilman merkittäviä kieltoja.

Delaware

Delaware laillisti yhden pelin vedonlyönnin 5. kesäkuuta 2018, mutta vain tietyissä paikoissa. Se mahdollisti myös laajennetut urheiluvedonlyöntivaihtoehdot useissa muissa kasinoissa ja verkossa. Ainoa merkittävä rajoitus on, että vedonlyöjät eivät voi lyödä vetoa osavaltion yliopistojoukkueiden peleistä.

New Jerseyssä

Urheiluvedonlyönnistä tuli laillista New Jerseyssä 11. kesäkuuta 2018, kun Phil Murphey allekirjoitti sitä tukevan urheiluvedonlyöntilain. Laki sallii sekä mobiili- että henkilökohtaisen urheiluvedonlyönnin. Laki kuitenkin kieltää vedonlyöjien vetoa osavaltion yliopistojoukkueista ja korkeakouluista urheilutapahtumia ja turnauksia pidetään osavaltiossa.

Mississippi

Mississippi oli jo säätänyt uudet vedonlyöntilait vuonna 2017, jo ennen korkeimman oikeuden päätöstä. Uudet säännöt tulivat kuitenkin voimaan vasta maamerkkipäätöksen jälkeen, 1. elokuuta 2018. Laki sallii vedonlyöjien tehdä urheiluvedonlyöntejä henkilökohtaisesti, mutta nettivedonlyönnistä ei ole annettu selkeitä säännöksiä.

Länsi-Virginia

Länsi-Virginia oli viides osavaltio, joka laillisti säännellyn urheiluvedonlyönnin Yhdysvalloissa. Vuonna 2018 hyväksyttiin uusi lakiesitys, joka salli sekä henkilökohtaisen että mobiilivedonlyönnin. Lakiehdotuksessa julistettiin myös West Virginia Lottery Commission urheiluvedonlyönnin pääsääntelijäksi.

Uusi Meksiko

New Mexicossa ei ole hyväksytty urheiluvedonlyönnin laillistamista koskevia erityisiä lakiehdotuksia. Valtio kuitenkin sallii kaikki kolmannen luokan pelimuodot. Kolmannen luokan pelaaminen sisältää kaikki urheiluvedonlyönti ja pari-mutuel -vedonlyönti liittovaltion lain mukaisesti. Pelaajat eivät saa lyödä vetoa osavaltion yliopistojoukkueista.

Pennsylvania

Kuvernööri Tom Wolf allekirjoitti Pennsylvanian urheiluvedonlyöntilain vuonna 2017 osana lainsäädäntötyötä, joka sisälsi DFS:n ja nettipokerin. Lakiesitys tuli voimaan heti korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen vuonna 2018. Henkilökohtaisesti ja online-urheiluvedonlyönti ovat molemmat laillisia osavaltiossa.

Muita osavaltioita, joissa vedonlyönti on laillista, ovat Rhode Island, Arkansas, New York, Iowa, Oregon, Indiana, Illinois, New Hampshire, Michigan, Montana, Colorado, Washington DC, Tennessee, Virginia, Pohjois-Carolina, Wyoming, Washington, Arizona, Etelä Dakota, Connecticut ja Pohjois-Dakota.

valtiot, jotka sallivat urheiluvedonlyönnin
Osavaltiot, joissa urheiluvedonlyönti ei ole laillista

Osavaltiot, joissa urheiluvedonlyönti ei ole laillista

Useat muut osavaltiot ovat kannella urheiluvedonlyönnin laillistamisessa. Vedonlyönti tapahtuu jo laillisesti näissä osavaltioissa, vaikka toimintaa koskevia lakeja ei ole vielä allekirjoitettu. Näitä ovat Maryland, Louisiana, Nebraska ja Florida.

Useat muut valtiot ovat menossa kohti urheiluvedonlyönnin laillistamista viime vuosien aikana havaittujen lainsäädäntötoimien perusteella. Osavaltiot ovat Oklahoma, Maine, Kentucky, Minnesota, Massachusetts, Missouri, Etelä-Carolina, Kansas, Ohio, Kalifornia, Havaiji, Georgia, Texas, Alabama, Vermont ja Alaska.

Ainoat kaksi osavaltiota, joissa ei ole pyritty laillistamaan vedonlyöntitoimintaa, ovat Idaho ja Wisconsin.

Osavaltiot, joissa urheiluvedonlyönti ei ole laillista
UKK

UKK

Onko urheiluvedonlyönti laillista Yhdysvalloissa?

Liittovaltion tasolla urheiluvedonlyönti on laillista Yhdysvalloissa. Useissa osavaltioissa kaikenlainen urheiluvedonlyönti on kuitenkin edelleen laitonta.

Voivatko yhdysvaltalaiset vedonlyöjät lyödä vetoa urheilulajeista, jotka eivät ole suosittuja maassa?

Yhdysvaltalaiset vedonlyöjät voivat lyödä vetoa lähes kaikista urheilulajeista, joita pelataan ammattimaisesti missä tahansa maailmanlaajuisesti. Heidän tarvitsee vain löytää vedonvälittäjä, joka tarjoaa urheilumarkkinat, joilla he haluavat lyödä vetoa. Vaihtoehtoihin kuuluvat offshore-vedonlyöntisivustot, jotka hyväksyvät yhdysvaltalaiset vedonlyöjät.

Onko olemassa strategiaa urheiluvedonlyönnille?

Mikään strategia ei voi taata kenellekään vedonlyöjälle urheiluvedon voittoa. Kuitenkin lukuisia strategioita voidaan käyttää parantaaksesi voittomahdollisuuksia, joista suurin osa perustuu oikeiden kertoimien valitsemiseen.

Voivatko vedonlyöjät lyödä vetoa urheilusta aloituksen jälkeen?

Useat online-vedonlyöntisivustot antavat pelaajille mahdollisuuden asettaa live-vetoja jopa muutama minuutti ennen pelin päättymistä. Sitä ei kuitenkaan yleensä tarjota kaikille peleille, ja kertoimet vaihtelevat tyypillisesti jatkuvasti koko pelin ajan.

Menettävätkö pelaajat rahaa, jos peli hylätään ennen sen päättymistä?

Se riippuu yleensä käytetyn vedonlyöntisivuston ehdoista. Useimmissa tapauksissa vedot mitätöidään paitsi silloin, kun toimivaltainen viranomainen antaa lopullisen tuloksen hylätystä pelistä.

UKK