Miten lyödä vetoa

Urheiluvedonlyönti on helppoa, nautittavaa ja tarjoaa yksilöille mahdollisuuden ansaita rahaa. Aloittelijoiden ei sitä vastoin pitäisi kiirehtiä panostamaan. Niin yksinkertaista kuin urheiluvedonlyönti onkin, kaiken tekeminen heti alussa ei ole helppoa.

On kyseenalaista, nauttivatko pelaajat urheiluvedonlyönnistä, jos he lähestyvät sitä väärin, koska he eivät todennäköisesti ole oikeilla jäljillä voittaakseen.

Tämän ei ole tarkoitus lannistaa urheiluvedonlyöntiä. Tämän artikkelin tavoitteena on, että pelaajat tietävät, kuinka lyödä vetoa, ja tarjoavat vedonlyöjille vahvoja perusteita, joiden varaan he haluavat voittaa säännöllisesti rahaa.

Urheiluvedonlyöntiopas

Urheiluvedonlyöntiopas

Tässä on nopea yleiskatsaus siitä, mitä vedonlyöjien tulisi tietää ja tehdä lisätäkseen voittomahdollisuuksiaan, mutta myös auttaakseen heitä pelaamaan vastuullisesti ja pitämään hauskaa sen tekemisestä.

Urheiluvedonlyöntiala, kuten Wall Street, on epävakaa. Vedonvälittäjät muuttavat kertoimia koko päivän ajan toiminnan ja muiden uutisten, kuten loukkaantumisten ja sään, perusteella.

Esimerkiksi, jos joukkue A aloittaa 7 pisteen suosikkina ja suurin osa vedoista on heille, heidän rivinsä voi nousta arvosta -7 arvoon -7,5. On mahdollista, että linja siirtyy paljon kauemmas -8:aan tai että se "ostetaan takaisin" -7:aan.

Kun puhutaan linjoista, on hyvä idea vertailla linjoja useista urheiluvedonlyönnistä. Linjat voivat vaihdella urheiluvedonlyönnistä riippuen, koska eri vedonvälittäjät palvelevat erilaisia asiakkaita.

Mitä tulee panostamiseen, järkevä nyrkkisääntö on ottaa riski vain se, minkä pelaajalla on varaa hävitä. Muista, että vedonlyönti on maraton, ei sprintti. Tulee hyviä päiviä ja huonoja päiviä. Siksi on olemassa loistava strategia, jota kutsutaan tasavedoksi.

Flat-vedonlyönti tarkoittaa saman summan panostamista jokaisessa pelissä ja vain 1–5 % pelaajan pelikassasta riskiä kullakin vedolla (pelikassa on aloitussumma, jolla pelaajat voivat panostaa). Jos vedonlyöjien pelikassa on esimerkiksi 100 dollaria, heidän ei pitäisi ottaa riskiä enempää kuin 5 dollaria per peli.

Urheiluvedonlyöntiopas
Urheiluvedon tyypit

Urheiluvedon tyypit

Yhdestä urheilulajista voidaan lyödä vetoa useilla tavoilla, ja siihen on useita tapoja pelata eri urheilulajeissa.

Mitä tulee urheiluvedonlyöntiin, parasta mitä pelaajat voivat tehdä, on oppia kunkin vedonlyöntimuodon ja siihen liittyvän palkinnon säännöt aloittaen näistä yleisimmistä urheiluvedonlyönnistä.

 • Money Line -vedot: Yksi yksinkertaisimmista tavoista lyödä vetoa urheilussa on rahalinjaveto. Pelaajat päättävät, kuka voittaa pelin tai ottelun, ja voitot määräytyvät kertoimien mukaan.
 • Suorat vedot: Suora veto tunnetaan myös pistehajotuksena Yhdysvalloissa. Pisteiden erotus osoittaa, kuka todennäköisesti voittaa ja millä marginaalilla.
 • Linjapanokset yhteensä: Tässä panos riippuu molempien joukkueiden tekemien pisteiden kokonaismäärästä. Vedonlyöjien on valittava, uskovatko he lopullisen tuloksen olevan korkeampi vai pienempi kuin urheiluvedonlyönnissä määritetty luku.
 • Parlay-vedot: Parlay-vedolla asetetaan useita vetoja, joiden kaikkien on voitettava, jotta pelaaja voittaisi. Punterit voivat lyödä vetoa esimerkiksi joukkueen A voittamisesta World Seriesin ja Team X:n Super Bowlissa samana vuonna.
 • Teaser-vedot: Koska niissä on kaksi tai useampia valintoja, teaser-vedot ovat verrattavissa parlayihin. Erona on se, että vastineeksi pienempään kokonaismaksuun pelaajat saavat edullisemman pisteeron.
 • Head-to-Head-vedot: Kun vedonlyöjä valitsee voittajan kahden osallistujan välillä, sitä kutsutaan head-to-head-vedoksi
Urheiluvedon tyypit
Jalkapallo vedonlyönti

Jalkapallo vedonlyönti

Jalkapallo on yksi suosituimmista vedonlyöntilajeista.

Se on tunnettu urheilulaji useimmissa maissa ympäri maailmaa, ja sillä on useita kuuluisia joukkueita. Toinen syy, miksi niin monet ihmiset nauttivat vedonlyönnistä jalkapallopeleissä, on se, että valittavana on niin monia turnauksia.

Nämä turnaukset koostuvat kymmenistä erilaisista otteluista, joissa on mukana monia eri joukkueita, ja ne tarjoavat urheilun ystäville paljon mahdollisuuksia panostaa peleissä.

Ainoat maat, joissa jalkapallo ei ole suosituin urheilulaji, ovat Yhdysvallat, jossa NFL hallitsee ylin, Australia ja Uusi-Seelanti, joissa rugby hallitsee, ja Kanada, jossa jääkiekko on kansallinen suosikki.

Jalkapallo vedonlyönti
Jalkapallon vedonlyöntiopas

Jalkapallon vedonlyöntiopas

Oppimisen aloittamiseen kuinka lyödä vetoa jalkapallosta, valitse vedonvälittäjä, jolla on hyvät kokemukset. Vedonlyöntisivustolla tulee olla kaikki tarvittavat lisenssit ja sen tulee tarjota poikkeuksellista asiakaspalvelua.

Verkkosivustolla tulisi olla laaja valikoima maksuvaihtoehtoja sekä hyvä suojaus. Ennen kuin valitset vedonvälittäjän, keskustele muiden pelaajien kanssa ja etsi vinkkejä verkossa.

Jalkapallon suosituimpia vedonlyöntityyppejä ovat ensimmäinen maalintekijä, puoliaika/kokoaika, tasapeli ja molemmat maalintekijät.

Ensimmäisen maalintekijän vedot ovat toistaiseksi suosituin jalkapallovedonlyöntitapa. Tämä tarkoittaa, että pelaaja panostaa joukkueeseen, jonka hän uskoo tekevänsä ensimmäisenä maalin ottelussa. Ensimmäisen maalintekijän vetojen kertoimet ovat yleensä paremmat, koska mahdollisia tuloksia on monia.

Puoli/kokoaika missä vedonlyöjät voivat lyödä vetoa siitä, onko:

 • Toinen joukkue johtaa puoliajalla ja toinen joukkue kokoajalla tai päinvastoin.
 • Joukkue on edellä puoliajalla ja pelin lopussa,
 • Se on tasapeli puoliajalla ja yksi joukkueista voittaa koko ajan,
 • Peli päättyy tasapeliin sekä puolivälissä että lopussa.

Parlay vedot parantaa panoksensa mahdollista tuottoa panostamalla useiden joukkueiden voittoon, häviämiseen tai tasapeliin, mikä vähentää niiden kertoimia jokaisessa pelissä, mutta lisää heidän mahdollisuuksiaan voittaa suuria voittoja.

Molemmat maalintekijät -vedot on itsestään selvä siinä mielessä, että pelaajalle annetaan valikoima otteluita ja opastetaan valitsemaan pelit, joissa molemmat joukkueet tekevät maalin. Muutos on se, että voiton, tappion tai tasapelin sijaan parlay-vedoissa on nyt vain kaksi mahdollista lopputulosta: "tekee maalin/ei tee maaleja."

Fantasiaurheiluliigat ovat olleet olemassa jo pitkään, mutta vedonlyönti niistä on äskettäin kasvanut suositummaksi.

Fantasia jalkapallovedonlyönti

Fantasiaurheiluvedonlyönnin pääkonsepti on, että kokoat pelaajien joukkueen tiettyjen kriteerien perusteella, ja nämä pelaajat ansaitsevat sitten joukkueellesi pisteitä heidän suorituksensa perusteella.

Voit sitten kilpailla oikeasta rahasta muiden ihmisten kanssa, jotka ovat koonneet fantasiajoukkueita, ja voittaja on se, jonka joukkue menestyy parhaiten. Vedonlyönti voidaan tehdä monilla tavoilla, mukaan lukien osallistuminen koko kauden kestäviin liigoihin.

Jalkapallon vedonlyöntiopas
Vedonlyönti hevoskilpailuissa

Vedonlyönti hevoskilpailuissa

Ratsastuskilpailulla on pitkä ja rikas historia, ja sitä on harjoitettu vuosituhansia kaikkialla maailmassa. Vaunukilpailut olivat muinaisina aikoina näkyvää toimintaa, ja kilpailuja pidettiin kaikkialla Kreikassa ja Roomassa.

Ratsastus on jalkapallon jälkeen vasta toiseksi suosituin katsojalaji Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Alan tutkimusten mukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa kilpailuihin osallistuu vuosittain yli kuusi miljoonaa ihmistä, ja naisten osuus on 40 prosenttia osallistujista.

Tämä urheilulaji on suosittu Ranskassa, Australiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Hongkongissa ja Malesiassa, ja Japanin kannattajien tiedetään odottavan suuria tapahtumia.

Vedonlyönti hevoskilpailuissa
Hevoskilpailun vedonlyöntiopas

Hevoskilpailun vedonlyöntiopas

Aloittaa vedonlyönti hevoskilpailuista, vedonlyöjien tulee ensin rekisteröityä sopivalle vedonlyöntisivustolle ja sitten tallettaa rahansa sinne.

Sitten he vain löytävät kilpailun, jossa haluavat lyödä vetoa. Useimmat verkkosivustot sisältävät luettelon kilparadoista, jotka isännöivät kilpailuja sinä päivänä, joten voit valita yhden ja nähdä kaikki aikataulutetut kilpailut.

Kuinka valita voittaja

Tässä on kuusi tärkeintä tekijää, jotka vedonlyöjien on otettava huomioon yrittäessään ennustaa hevoskilpailun voittajaa - meno, ratamatka, hevosen sukutaulu, yhteydet, radan muoto ja tasoitusmerkki.

 • Menossa: Meneminen (kutsutaan myös radan kuntoksi tai radan arvosanaksi) on hevoskilpailuradan radan pinta ennen kilpailua tai kilpailutapaamista. Kulku määräytyy maan kosteusmäärän mukaan ja sen arvioi virallinen tuomaristo kilpailupäivänä
 • Etäisyys: Useimmat hevoset voivat juosta vain tietyn matkan ennen kuin väsyvät. Hevosen valitseminen, jolla on kokemusta kestävyydestä, voi maksaa hyvin.
 • Sukutaulu: Tämä viittaa hevosen syntyperään. Kokeneet vedonlyöjät tutkivat usein hevosen sukutaulua nähdäkseen, onko se mieluummin juoksua maalla tai nurmikolla, ajaako se poikkeavalla radalla (eli hitaammin) tai kattaako se uuden matkan.
 • Liitännät: Tietyt valmentajan, jockeyn ja omistajan yhdistelmät ovat saavuttaneet paljon menestystä, ja näiden kahden ja kolmosen muoto voi tuottaa paljon rahaa.
 • Kurssilomake: Hevoset juoksevat eri tavalla eri kilparadalla, joten on hyvä tarkistaa aiempien radan voittajien kilpakortit.
 • Tasoitusmerkki: Kun hevonen on saavuttanut tasoitushuippunsa, hänen on vaikea kilpailla paremmin painoisia hevosia vastaan. Tasoituskilpailuissa hevosen arvosanan vertaaminen viimeiseen voittoon on ratkaisevan tärkeää.
Hevoskilpailun vedonlyöntiopas
Kriketin vedonlyönti

Kriketin vedonlyönti

Kriketti on yksi vanhimmista peleistä, jonka juuret ulottuvat 1700-luvulle Englantiin. Se on myös yksi suosituimmista urheilulajeista maailmassa, ja monet vedonlyöntiharrastajat lyövät vetoa krikettiotteluista mukavasti omassa kodissaan.

Todellisuudessa vedonlyönti krikettiurheilutapahtumissa on tuottoisa osa online-uhkapelialaa. Vaikka se on suosituin Isossa-Britanniassa, Intiassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa, sen suosio kasvaa amerikkalaisten keskuudessa, jotka ovat alkaneet perehtyä peliin.

Vaikka suurin osa yhdysvaltalaisista vedonlyöjistä ei vieläkään tunne peliä, jotkut amerikkalaiset vedonlyöjät pitävät kriketin vedonlyöntiä mielenkiintoisena pelin tarjoamien lukuisten panostusvaihtoehtojen vuoksi.

Kriketin vedonlyönti
Kriketin vedonlyöntiopas

Kriketin vedonlyöntiopas

Ensinnäkin vedonlyöjien on löydettävä paras vedonvälittäjä, joka on perehtynyt krikettiin ja antaa kilpailukykyiset kertoimet. Lisäksi jotkut vedonvälittäjän sivustot antaa asiakkaille tilastot, joita he tarvitsevat menestyäkseen vedonlyöjienä.

On paljon helpompaa asettaa vetoja vaistojen perusteella kuin suunnitella ja analysoida strategiaa. Jos vedonlyöjät kuitenkin käyttävät joitain veteraanien kokeiltuja ja todellisia krikettivedonlyöntivinkkejä, heidän ei tarvitse tehdä laajaa tilastollista analyysiä lisätäkseen voittomahdollisuuksiasi.

Pysy aina ajan tasalla sääennusteesta

Sään tunteminen voi antaa sinulle piilotetun käsityksen pelissä, joka on ensisijaisesti riippuvainen tuulesta ja ilman epävakaudesta. Jos esimerkiksi ennustetaan sadetta, niinä päivinä suunniteltuja pelejä voidaan lyhentää, mikä suosii toiseksi lyövää joukkuetta.

Odotellaan heiton tuloksia

Päätös siitä, kuka lyö ensimmäisenä, vaikuttaa merkittävästi pelin tulokseen. Tämä johtuu siitä, että ensimmäinen lyöjäpuoli kohtaa vähemmän haitat pelin edetessä wickien kulumisen vuoksi.

Muodon tärkeys

Lomake määrittää, kuinka hyvin tai huonosti joukkue tai yksittäinen pelaaja suoriutuu. Varmista, että tutkit joukkueet ja pelaajat etukäteen saadaksesi viimeisimmät tiedot heidän suoritustilastoistaan.

Maaperän olosuhteiden arviointi

Vaikka eri pelikenttien ominaisuudet eivät ehkä olekaan useimpien parempien pääpaino, niillä on merkitystä.

Esimerkiksi jotkut langat eivät näytä kääntyvän ollenkaan, kun taas toiset reagoivat loistavasti pyörimiseen. On hitaita raitoja, ja joissakin on nopeita keilaajia suosiva kelluvuus.

Kriketti on listan kärjessä vaikeasti vammaisten urheilulajeissa. Tämä johtuu markkinoiden suuresta määrästä. Saatavilla on sekä ante-post että live-vedonlyöntivaihtoehtoja.

Kun on niin monia vedonlyöntivaihtoehtoja, on olemassa huomattava riski useiden spekulatiivisten vetojen asettamisesta. Tämän seurauksena on tärkeää oppia joitain hienoimmista taktiikoista, joita vedonlyöjät voivat käyttää saadakseen etua ja päihittääkseen järjestelmän.

Kriketin vedonlyöntiopas
UFC-vedonlyönti

UFC-vedonlyönti

Viimeisen vuosikymmenen aikana Ultimate Fighting Championshipin (UFC) suosio on kasvanut, samoin kuin vedonlyönti tapahtumista.

Kun yhä useammat ihmiset panostavat, online-vedonvälittäjät pyrkivät parantamaan palveluaan tarjoamalla lisää vedonlyöntivaihtoehtoja, tarjouksia ja kertoimia, jotka ovat kilpailukykyisiä.

Vedonlyöjät voivat ansaita paljon rahaa UFC-vedonlyönnillä. Kuten useimmat urheiluvedonlyönnit, on olemassa kokeiltuja ja testattuja strategioita, jotka voivat auttaa vedonlyöjiä vähentämään riskejä ja lisäämään tuottoa. Veteraanit harkitsevat aina taktiikkaa, mutta se on vielä tärkeämpää ensikertalaisille sekataistelulajeissa vedonlyöjille.

On muutamia huomioitavia asioita, jotka auttavat täysin uusia vedonlyöjien aloittamaan UFC-vedonlyönnin oikealla jalalla.

UFC-vedonlyönti
UFC-vedonlyöntiopas

UFC-vedonlyöntiopas

Urheiluvedonlyönti on ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä vedonlyönnissä UFC:ssä. Se on iso päätös tehdä, mutta se on nyt paljon helpompaa kuin muutama vuosi sitten. Syynä tähän on se, että laajentumisen ansiosta UFC-vedonlyönti, useimmat vedonvälittäjät tarjoavat nyt merkittäviä UFC-vedonlyöntivaihtoehtoja.

Saatavilla on arvosteluja, joiden avulla vedonlyöjät voivat päättää, tarvitsetko apua, ja pelaajien tulee myös kysyä neuvoja vedonlyöntiyhteisöltä.

Pelaajien tulisi etsiä peruskäyttöliittymää, jonka he tuntevat ja jonka avulla he voivat navigoida vedonlyöntimarkkinoilla helposti.

Etsi vedonlyöntitarjouksia, joita vedonlyöjät voivat hyödyntää, olipa kyse sitten ilmaisista vedoista, rahat takaisin -tarjouksista tai jostain muusta; ne kaikki auttavat pelaajia alussa.

UFC-vedonlyönti: Tärkeimmät vedonlyöntiehdot, jotka on tiedettävä

 • Suosikki: Taistelija, jonka ennustetaan voittavan – ja lähes aina naurettavan alhaisilla kertoimilla. Undercard-taisteluilla vedonlyönti suosikeista on aina kannattavampaa.
 • Altavastaaja: Toisaalta tämä on taistelija, joka ei todennäköisesti voita. Se voi olla kannattavampaa kuin vedonlyönti suosikista, koska saat panoksesi takaisin plus voiton.
 • Työntää: Tasapeliin johtava panos ei ole tappiollinen eikä voittolippu. Panoksesi yksinkertaisesti palautetaan.
 • Liitu: Ottelun suosikki tai ennakoitu voittaja ja yleensä henkilö, jolla on parhaat kertoimet; lähes aina negatiiviset kertoimet.
 • Päätös: Ottelun tulos tuomareiden tuloskortin mukaan. Tämä voi olla joko jakautunut, yksimielinen, enemmistöpäätös tai tekninen päätös.
 • TKO: Tämä tarkoittaa Teknistä Knock Downia. Taistelijat kaadetaan kolme kertaa tai erotuomari puuttuu asiaan ja keskeyttää ottelun todettuaan, että taistelija ei pysty jatkamaan. Elleivät tuomarit päätä ottelua tuloskorteissa tai julista ei-kilpailua, myös kulman vetäytyminen on TKO:ta.
UFC-vedonlyöntiopas

Viimeisimmät uutiset

Tyylikkäimmät talviurheilulajit
2022-03-02

Tyylikkäimmät talviurheilulajit

Lumella tai jäällä pelattavaa urheilua kutsutaan talviurheiluksi. Toisin kuin kesäurheilussa, talviurheilussa on lyhyempi kausi marraskuusta helmikuuhun. Jotkut tapahtumat, kuten talviolympialaiset, järjestetään neljän vuoden välein. Talviolympialaiset tarjoavat jännittävimmät online-urheiluvedonlyöntimahdollisuudet. Silti useita vuosittaisia ja puolivuosittaisia talviurheilulajeja on tarjolla panostamiseen.