Kaikki mitä sinun tulee tietää aiheesta: Miten lyödä vetoa

Urheiluvedonlyönti on helppoa, nautittavaa ja tarjoaa yksilöille mahdollisuuden ansaita rahaa. Aloittelijoiden ei sitä vastoin pitäisi kiirehtiä panostamaan. Niin yksinkertaista kuin urheiluvedonlyönti onkin, kaiken tekeminen heti alussa ei ole helppoa.

On kyseenalaista, nauttivatko pelaajat urheiluvedonlyönnistä, jos he lähestyvät sitä väärin, koska he eivät todennäköisesti ole oikeilla jäljillä voittaakseen.

Tämän ei ole tarkoitus lannistaa urheiluvedonlyöntiä. Tämän artikkelin tavoitteena on, että pelaajat tietävät, kuinka lyödä vetoa, ja tarjoavat vedonlyöjille vahvoja perusteita, joiden varaan he haluavat voittaa säännöllisesti rahaa.

Kaikki mitä sinun tulee tietää aiheesta: Miten lyödä vetoa
Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter
Urheiluvedonlyöntioppaasi

Urheiluvedonlyöntioppaasi

Tässä on nopea yleiskatsaus siitä, mitä vedonlyöjien tulisi tietää ja tehdä, jotta voit paitsi lisätä voittomahdollisuuksiaan myös auttaakseen heitä pelaamaan vastuullisesti ja pitämään hauskaa sen tekemisestä. Urheiluvedonlyöntiala, kuten Wall Street, on epävakaa. Vedonvälittäjät muuttavat vedonlyöntikertoimet koko päivän ajan toiminnan ja muiden uutisten, kuten vammojen ja sään, perusteella.

Esimerkiksi, jos joukkue A aloittaa 7 pisteen suosikkina ja suurin osa vedoista on heille, heidän rivinsä voi nousta -7:stä -7,5:een. On mahdollista, että linja siirtyy paljon kauemmas -8:aan tai että se "ostetaan takaisin" -7:aan.

Viivojen osalta on hyvä idea verrata rivit useista urheiluvedonlyönnistä. Linjat voivat vaihdella urheiluvedonlyönnistä riippuen, koska eri vedonvälittäjät palvelevat erilaisia asiakkaita.

Mitä tulee panostamiseen, järkevä nyrkkisääntö on ottaa riski vain se, minkä pelaajalla on varaa hävitä. Muista, että vedonlyönti on maraton, ei sprintti. Tulee hyviä päiviä ja huonoja päiviä. Siksi on olemassa loistava strategia, jota kutsutaan tasavedoksi.

Flat-vedonlyönti tarkoittaa saman summan panostamista jokaisessa pelissä ja vain 1–5 prosentin riskiä pelaajan pelikassasta kullakin vedolla (pelikassa on aloitussumma, jolla pelaajat voivat panostaa). Jos vedonlyöjien pelikassa on esimerkiksi 100 dollaria, heidän ei pitäisi ottaa riskiä enempää kuin 5 dollaria per peli.

Urheiluvedonlyöntioppaasi
Urheiluvedon tyypit

Urheiluvedon tyypit

Yhdestä urheilulajista voidaan lyödä vetoa useilla tavoilla, ja siihen on useita tapoja pelata eri urheilulajeissa.

Mitä tulee urheiluvedonlyöntiin, parasta mitä pelaajat voivat tehdä, on oppia kunkin vedonlyöntimuodon ja siihen liittyvän palkinnon säännöt, alkaen näistä yleisimmistä urheiluvedonlyönnistä.

 • Money Line -vedot: Yksi yksinkertaisimmista tavoista lyödä vetoa urheilussa on rahalinjaveto. Pelaajat päättävät, kuka voittaa pelin tai ottelun, ja voitot määräytyvät kertoimien mukaan.
 • Suorat vedot: Suora veto tunnetaan myös pistehajotuksena Yhdysvalloissa. Pisteiden erotus osoittaa, kuka todennäköisesti voittaa ja millä marginaalilla.
 • Linjapanokset yhteensä: Tässä panos riippuu molempien joukkueiden tekemien pisteiden kokonaismäärästä. Pelaajien on valittava, uskovatko he lopullisen tuloksen olevan korkeampi vai pienempi kuin urheiluvedonlyönnissä ilmoitettu luku.
 • Parlay-vedot: Parlay-vedolla asetetaan useita vetoja, joiden kaikkien on voitettava, jotta pelaaja voittaisi. Punterit voivat lyödä vetoa esimerkiksi joukkueen A voittamisesta World Seriesin ja Team X:n Super Bowlissa samana vuonna.
 • Teaser-vedot: Koska niissä on kaksi tai useampia vetoja, ne ovat verrattavissa parlayihin. Erona on, että vastineeksi pienempään kokonaismaksuun pelaajat saavat edullisemman pisteeron.
 • Head-to-Head-vedot: Kun vedonlyöjä valitsee voittajan kahden osallistujan välillä, sitä kutsutaan head-to-head-vedoksi
Urheiluvedon tyypit
Jalkapallo vedonlyönti

Jalkapallo vedonlyönti

Jalkapallo on yksi suosituimmista vedonlyöntilajeista.

Se on tunnettu urheilulaji useimmissa maissa ympäri maailmaa, ja sillä on useita kuuluisia joukkueita. Toinen syy, miksi niin monet ihmiset nauttivat vedonlyönnistä jalkapallopeleissä, on se, että on niin monia turnauksia, joista valita.

Nämä turnaukset koostuvat kymmenistä erilaisista otteluista, joissa on mukana monia eri joukkueita, ja ne tarjoavat urheilun ystäville paljon mahdollisuuksia panostaa peleissä.

Ainoat maat, joissa jalkapallo ei ole suosituin urheilulaji, ovat Yhdysvallat, jossa NFL on ylin, Australia ja Uusi-Seelanti, joissa rugby hallitsee, ja Kanada, jossa jääkiekko on kansallinen suosikki.

Jalkapallo vedonlyönti
Jalkapallon vedonlyöntiopas

Jalkapallon vedonlyöntiopas

Oppimisen aloittamiseen kuinka lyödä vetoa jalkapallosta, valitse vedonvälittäjä, jolla on hyvät kokemukset. Vedonlyöntisivustolla tulee olla kaikki tarvittavat lisenssit ja sen tulee tarjota poikkeuksellista asiakaspalvelua.

Verkkosivustolla tulisi olla laaja valikoima maksuvaihtoehtoja sekä hyvä suojaus. Ennen kuin valitset vedonvälittäjän, keskustele muiden pelaajien kanssa ja etsi vinkkejä verkossa.

Jalkapallon suosituimpia vedonlyöntityyppejä ovat ensimmäinen maalintekijä, puoliaika/kokoaika, tasapeli ja molemmat maalintekijät.

Ensimmäisen maalintekijän vedot ovat toistaiseksi suosituin jalkapallovedonlyöntitapa. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja panostaa joukkueeseen, jonka hän uskoo tekevänsä ensimmäisenä maalin ottelussa. The jalkapallon kertoimet Ensimmäisen maalintekijän vedot ovat yleensä parempia, koska mahdollisia tuloksia on monia.

Puoli/kokoaika missä vedonlyöjät voivat lyödä vetoa siitä, onko:

 • Toinen joukkue johtaa puoliajalla ja toinen joukkue kokoajalla tai päinvastoin
 • Joukkue on edellä puoliajalla ja pelin lopussa,
 • Se on tasapeli puoliajalla ja yksi joukkueista voittaa koko ajan,
 • Peli päättyy tasapeliin sekä puolivälissä että lopussa.

Parlay vedot parantaa panoksensa mahdollista tuottoa panostamalla useiden joukkueiden voittoon, häviämiseen tai tasapeliin, mikä vähentää heidän kertoimiaan jokaisessa pelissä, mutta lisää heidän mahdollisuuksiaan voittaa suuria voittoja.

Molemmat maalintekijät -vedot on itsestään selvä siinä mielessä, että pelaajalle annetaan valikoima otteluita ja opastetaan valitsemaan pelit, joissa molemmat joukkueet tekevät maalin. Muutos on se, että voiton, tappion tai tasapelin sijaan parlay-vedoissa on nyt vain kaksi mahdollista lopputulosta: "tekee maalin/ei tee maaleja."

Fantasiaurheiluliigat ovat olleet olemassa jo pitkään, mutta vedonlyönti niillä rahan ansaitsemiseksi on äskettäin kasvanut suositummaksi.

Fantasia jalkapallovedonlyönti

Fantasiaurheiluvedonlyönnin pääkonsepti on, että kokoat pelaajien joukkueen tiettyjen kriteerien perusteella, ja nämä pelaajat ansaitsevat sitten joukkueellesi pisteitä pelisuorituksensa mukaan.

Voit sitten kilpailla oikeasta rahasta muiden ihmisten kanssa, jotka ovat koonneet fantasiajoukkueita, ja voittaja on se, jonka joukkue menestyy parhaiten. Vedonlyönti voidaan tehdä monilla tavoilla, mukaan lukien osallistuminen koko kauden kestäviin liigoihin.

Jalkapallon vedonlyöntiopas
Hevoskilpailun vedonlyönti

Hevoskilpailun vedonlyönti

Ratsastuskilpailulla on pitkä ja rikas historia, ja sitä on harjoitettu vuosituhansia kaikkialla maailmassa. Vaunukilpailut olivat muinaisina aikoina huomattavaa toimintaa, ja kilpailuja pidettiin kaikkialla Kreikassa ja Roomassa.

Ratsastus on jalkapallon jälkeen vasta toiseksi suosituin katsojalaji Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Alan tutkimusten mukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa kilpailuihin osallistuu vuosittain yli kuusi miljoonaa ihmistä, ja naisten osuus on 40 prosenttia osallistujista.

Tämä urheilulaji on suosittu Ranskassa, Australiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Hongkongissa ja Malesiassa, ja Japanin kannattajien tiedetään odottavan suuria tapahtumia.

Hevoskilpailun vedonlyönti
Hevoskilpailun vedonlyöntiopas

Hevoskilpailun vedonlyöntiopas

Aloittaa vedonlyönti hevoskilpailuista, vedonlyöjien tulee ensin rekisteröityä sopivalle vedonlyöntisivustolle ja sitten tallettaa rahansa sinne.

Sitten he vain löytävät kilpailun, jossa haluavat lyödä vetoa. Useimmat verkkosivustot sisältävät luettelon kilparadoista, jotka isännöivät kilpailuja sinä päivänä, jolloin voit valita yhden ja nähdä kaikki aikataulutetut kilpailut.

Kuinka valita voittaja

Tässä on kuusi tärkeintä tekijää, jotka vedonlyöjien on otettava huomioon yrittäessään ennustaa hevoskilpailun voittajaa - meno, ratamatka, hevosen sukutaulu, yhteydet, radan muoto ja tasoitusmerkki.

 • Menossa: Meneminen (kutsutaan myös radan kuntoon tai radan arvosanaksi) on hevoskilpailuradan radan pinta ennen kilpailua tai kilpailutapaamista. Kulku määräytyy maan kosteuden mukaan ja sen arvioi virallinen tuomaristo kilpailupäivänä
 • Etäisyys: Useimmat hevoset voivat juosta vain tietyn matkan ennen kuin väsyvät. Kestävyyttä omaavan hevosen valitseminen voi maksaa hyvin.
 • Sukutaulu: Tämä viittaa hevosen syntyperään. Kokeneet vedonlyöjät tutkivat usein hevosen sukutaulua nähdäkseen, onko se mieluummin juoksua maalla tai nurmikolla, hoitaako se radan ulkopuolella (eli hitaammin) tai kattaako se uuden matkan.
 • Liitännät: Tietyt valmentajan, jockeyn ja omistajan yhdistelmät ovat saavuttaneet paljon menestystä, ja näiden kahden ja kolmosen muoto voi tuottaa paljon rahaa.
 • Kurssilomake: Hevoset juoksevat eri tavalla eri kilparadalla, joten aikaisempien radan voittajien kilpakorttien tarkistaminen on hyvä idea.
 • Tasoitusmerkki: Kun hevonen on saavuttanut tasoitushuippunsa, hänen on vaikea kilpailla paremmin painoisia hevosia vastaan. Tasoituskilpailuissa hevosen arvosanan vertaaminen viimeiseen voittoon on kriittinen.
Hevoskilpailun vedonlyöntiopas
Kriketin vedonlyönti

Kriketin vedonlyönti

Kriketti on yksi vanhimmista peleistä, jonka juuret ulottuvat 1700-luvulle Englantiin. Se on myös yksi suosituimmista urheilulajeista maailmassa, ja monet urheiluvedonlyönnin harrastajat lyövät vetoa krikettiotteluista mukavasti omassa kodissaan.

Todellisuudessa vedonlyönti krikettiurheilutapahtumissa on tuottoisa osa online-uhkapelialaa. Vaikka se on suosituin Isossa-Britanniassa, Intiassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa, sen suosio kasvaa amerikkalaisten keskuudessa, jotka ovat alkaneet perehtyä peliin.

Vaikka suurin osa yhdysvaltalaisista vedonlyöjistä ei vieläkään tunne peliä, jotkut amerikkalaiset vedonlyöjät pitävät kriketin vedonlyöntiä mielenkiintoisena pelin tarjoamien lukuisten panostusvaihtoehtojen vuoksi.

Kriketin vedonlyönti
Kriketin vedonlyöntiopas

Kriketin vedonlyöntiopas

Ensinnäkin vedonlyöjien on löydettävä paras vedonvälittäjä, joka on perehtynyt krikettiin ja antaa kilpailukykyiset kertoimet. Lisäksi jotkut vedonvälittäjän sivustot antaa asiakkaille tilastot, joita he tarvitsevat menestyäkseen vedonlyöjienä.

On paljon helpompaa asettaa vetoja vaistojen perusteella kuin suunnitella ja analysoida strategiaa. Jos vedonlyöjät kuitenkin käyttävät joitain veteraanien kokeiltuja ja todellisia krikettivedonlyöntivinkkejä, heidän ei tarvitse tehdä laajaa tilastollista analyysiä lisätäkseen vedonlyöntimahdollisuuksiasi.

Pysy aina ajan tasalla sääennusteesta

Sään tunteminen voi antaa sinulle piilotetun käsityksen pelissä, joka on ensisijaisesti riippuvainen tuulesta ja ilman epävakaudesta. Jos esimerkiksi ennustetaan sadetta, niinä päivinä suunniteltuja pelejä voidaan lyhentää, mikä suosii toiseksi lyövää joukkuetta.

Odotellaan heiton tuloksia

Päätös siitä, kuka lyö ensimmäisenä, vaikuttaa merkittävästi pelin tulokseen. Tämä johtuu siitä, että ensimmäinen lyöntipuoli kohtaa vähemmän haittaa pelin edetessä wickien kulumisen vuoksi.

Muodon tärkeys

Lomake määrittää, kuinka hyvin tai huonosti joukkue tai yksittäinen pelaaja suoriutuu. Varmista, että tutkit joukkueet ja pelaajat etukäteen saadaksesi viimeisimmät tiedot heidän suoritustilastoistaan.

Maaperän olosuhteiden arviointi

Vaikka eri pelikenttien ominaisuudet eivät ehkä olekaan useimpien parempien pääpaino, niillä on merkitystä. Esimerkiksi jotkut langat eivät näytä kääntyvän ollenkaan, kun taas toiset reagoivat pyöräytykseen loistavasti. On hitaita raitoja, ja joissakin on nopeita keilajia suosiva kelluvuus.

Kriketti on listan kärjessä vaikeavammaisurheilulajeissa. Tämä johtuu markkinoiden suuresta määrästä. Saatavilla on sekä ante-post että live-vedonlyöntivaihtoehtoja.

Kun on niin monia vedonlyöntivaihtoehtoja, on olemassa huomattava riski useiden spekulatiivisten vetojen asettamisesta. Tämän seurauksena on tärkeää oppia joitain hienoimmista taktiikoista, joita vedonlyöjät voivat käyttää saadakseen etua ja päihittääkseen järjestelmän.

Kriketin vedonlyöntiopas
UFC-vedonlyönti

UFC-vedonlyönti

Viimeisen vuosikymmenen aikana Ultimate Fighting Championshipin (UFC) suosio on kasvanut, samoin kuin vedonlyönti tapahtumista. Kun yhä useammat ihmiset panostavat, online-vedonvälittäjät pyrkivät parantamaan palveluaan tarjoamalla lisää vedonlyöntivaihtoehtoja, tarjouksia ja kertoimia, jotka ovat kilpailukykyisiä.

Vedonlyöjät voivat ansaita paljon rahaa UFC-vedonlyönnillä. Aivan kuten useimmat urheiluvedonlyönnit, on kokeiltu ja testattuja strategioita jotka voivat auttaa vedonlyöjiä vähentämään riskejä ja lisäämään tuottoa. Veteraanit harkitsevat aina taktiikkaa, mutta se on vielä tärkeämpää ensimmäistä kertaa sekataistelulajeissa vedonlyöjille.

On muutamia huomioitavia asioita, jotka auttavat täysin uusia vedonlyöjien aloittamaan UFC-vedonlyönnin oikealla jalalla.

UFC-vedonlyönti
UFC-vedonlyöntiopas

UFC-vedonlyöntiopas

Urheiluvedonlyönnin löytäminen on ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä vedotaksesi UFC:ssä. Se on iso päätös tehdä, mutta se on nyt paljon helpompaa kuin muutama vuosi sitten. Syynä tähän on se, että laajentumisen ansiosta UFC-vedonlyönti, useimmat vedonvälittäjät tarjoavat nyt merkittäviä UFC-vedonlyöntivaihtoehtoja.

Saatavilla on arvosteluja, joiden avulla vedonlyöjät voivat päättää, tarvitsetko apua, ja pelaajien tulee myös kysyä neuvoja vedonlyöntiyhteisöltä.

Pelaajien tulisi etsiä peruskäyttöliittymää, jonka he tuntevat ja jonka avulla he voivat navigoida vedonlyöntimarkkinoilla helposti. Etsi vedonlyöntitarjouksia, joita vedonlyöjät voivat hyödyntää, olipa kyse sitten ilmaisista vedoista, rahat takaisin -tarjouksista tai jostain muusta; ne kaikki auttavat pelaajia alussa.

UFC-vedonlyönti: Tärkeimmät vedonlyöntiehdot, jotka on tiedettävä

 • Suosikki: Taistelija, jonka ennustetaan voittavan – ja lähes aina naurettavan alhaisilla kertoimilla. Undercard-taisteluissa vedonlyönti suosikeista on aina kannattavampaa.
 • Altavastaaja: Toisaalta tämä on taistelija, joka ei todennäköisesti voita. Se voi olla kannattavampaa kuin vedonlyönti suosikista, koska saat panoksesi takaisin plus voiton.
 • Työntää: Tasapeliin johtava panos ei ole tappiollinen eikä voittolippu. Panoksesi yksinkertaisesti palautetaan.
 • Liitu: Ottelun suosikki tai ennakoitu voittaja ja yleensä henkilö, jolla on parhaat kertoimet; lähes aina negatiiviset kertoimet.
 • Päätös: Ottelun tulos tuomareiden tuloskortin mukaan. Tämä voi olla joko jakautunut, yksimielinen, enemmistöpäätös tai tekninen päätös.
 • TKO: Tämä tarkoittaa Teknistä Knock Downia. Taistelijat kaadetaan kolme kertaa tai erotuomari puuttuu asiaan ja keskeyttää ottelun todettuaan, että taistelija ei pysty jatkamaan. Elleivät tuomarit päätä ottelua tuloskorteissa tai julista ei-kilpailua, myös kulmakiellot ovat TKO:ita.
UFC-vedonlyöntiopas
About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
Noin

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen

Tuoreimmat uutiset

Ultimate Boxing Vedonlyöntiopas
2023-11-17

Ultimate Boxing Vedonlyöntiopas

Nyrkkeilyvedolla on aina ollut omistautunut fanikunta. Viime vuosina yhä useammat taistelufanit ovat alkaneet aktiivisesti etsiä vedonlyöntimahdollisuuksia merkittävistä tapahtumista. Hyvä uutinen on, että nyrkkeilyn veto on nyt helpompaa kuin koskaan. Jos olet kiinnostunut urheiluvedonlyönnistä, on tärkeää tuntea eri nyrkkeilymarkkinat, tyypilliset kerroinmuodot ja hyödylliset vedonlyöntivinkit ennen kuin asetat vedonlyöntiin. Sinun tulisi myös oppia valitsemaan luotettavat online-vedonvälittäjät. Tämä kattava online-nyrkkeilyvedonlyöntiopas kattaa kaikki perusteet.

Mitä sinun tulee tietää NASCAR-vedonlyönnistä
2023-03-22

Mitä sinun tulee tietää NASCAR-vedonlyönnistä

Koska Pohjois-Amerikassa on valtava fanikunta ja monet kilpailut järjestetään lähes viikoittain eri kilparadalla helmikuusta marraskuun alkuun, NASCAR-vedonlyönti on yksi houkuttelevimmista vedonlyöntivaihtoehdoista moottoriurheilun harrastajille.

Ultimate Super Bowl -vedonlyöntiopas valmistautumiseen
2023-03-08

Ultimate Super Bowl -vedonlyöntiopas valmistautumiseen

Vuoden 2023 Super Bowlissa pelataan paljon rahaa laillisesti sen jälkeen, kun vuoden 2022 peli rikkoo kaikki aiemmat ennätykset. Viime kerralla, Super Bowl LVI:ssä, Los Angeles Rams voitti Cincinnati Bengalsia 23-20.

Tyylikkäimmät talviurheilulajit
2022-03-02

Tyylikkäimmät talviurheilulajit

Lumella tai jäällä pelattavaa urheilua kutsutaan talviurheiluksi. Toisin kuin kesäurheilussa, talviurheilussa on lyhyempi kausi marraskuusta helmikuuhun. Jotkut tapahtumat, kuten talviolympialaiset, järjestetään neljän vuoden välein. Talviolympialaiset tarjoavat jännittävimmät online-urheiluvedonlyöntimahdollisuudet. Silti useita vuosittaisia ja puolivuosittaisia talviurheilulajeja on tarjolla panostamiseen.