Point Spread -vedonlyöntikäsikirja

Jos olet harrastanut urheiluvedonlyöntiä, olet todennäköisesti törmännyt pistehajavedonlyöntiin, joka on saatavilla useimmissa urheiluvedonlyönnissä.

Point Spread -vedonlyönti on suosituin online-urheiluvedonlyöntimuoto, jonka avulla voit lyödä vetoa suurista ammattilaisurheilulajeista sormen napautuksella. Se on palkitseva tapa (cha-ching, cha-ch!) lisätäksesi iloa ja intensiteettiä katsella suosikkijoukkueidesi kohtaamista.

Olitpa kokenut urheilutapahtumien vedonlyöjä tai uusi pelaaja, tässä on opas, joka auttaa sinua ymmärtämään perusteet siitä, mitä point spread -vedot ovat, miten pistehajautus toimii, minkälaisia kertoimia, vedon asettamista ja paljon muuta.

Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Point Spread Bets Explained

Point Spread Bets Explained

Mitä tulee urheilutapahtumiin, joukkueet ja yksittäiset pelaajat eivät ole aivan tasavertaisia tai tasavertaisia, kun otetaan huomioon heidän taitonsa tai kykynsä ja kokonaissuorituskykynsä. Koettu ero on usein ilmeinen, kun he kohtaavat otteluissa tai otteluissa, ja juuri tässä – ja miksi – hajavetoa tarvitaan kukoistavalla urheiluvedonlyöntiareenalla.

Spread-vedonlyönti on yksi suosituimmat urheiluvedonlyöntityypit koripallossa ja amerikkalaisessa jalkapallossa ja tasatakseen pelikentän joukkueiden välillä ottelussa ja lisätäkseen jännitystä ja jännitystä uhkapelaajien, urheiluvedonlyöntien, vedonvälittäjien, vedonvälittäjien tai "vedonvälittäjien" luo pisteeroja, jotka lisäävät vetovoimaa sekä suosikiin (jota pidetään todennäköisemmin voittaa) ja oletettu altavastaaja (jota pidetään vähemmän todennäköisempänä). Tämä tarkoittaa sitä, että pistehajautusvedot lisäävät olennaisesti tasoitusta paremmalle joukkueelle luomalla piste- tai maalimarginaalin tai juoksumarginaalin, jolla heidän on voitettava. Toisaalta, kun pisteero on paikallaan, altavastaaja hyötyy edusta, jonka avulla he voivat hävitä pelin tietyllä pistemäärällä ja silti kattaa eron.

Vedonlyöntialokas? Konsepti saattaa tuntua hämmentävältä, mutta se on melko suoraviivainen – tehdään siitä yksinkertaisempi katsomalla todellista esimerkkiä.

Kun näet pistehajautusluettelon, huomaat, että molemmilla joukkueilla on numero vieressään. Tämä luku on pisteen leviäminen. Näet myös miinusmerkin (-) tai plusmerkin (+) sen vieressä.

 • Miinusmerkki (-) osoittaa, että kyseessä oleva joukkue on voittosuosikki.
 • Plus-merkki (+) osoittaa, että kyseessä oleva joukkue on altavastaaja.

Oletetaan, että siellä on NFL-ottelu lähestyy, ja tämä on levinneisyys:

 • Rams -110 -5,5 (täytyy voittaa 6 tai useammalla pisteellä)
 • Bengals -110 +5,5 (voi voittaa tai hävitä 1-5 pisteellä)

Oletetaan nyt, että peli on pelattu ja Rams-joukkue voittaa odotetusti pistein 30-27. Tämä on 3 pisteen ero, mutta koska yllä olevassa esimerkissä todetaan, että heidän täytyy voittaa 6 tai enemmän, se tekisi Bengalsin vedonlyöjistä voiton. Jos tulos päättyisi suurempaan, esimerkiksi 10 pisteen marginaaliin, Ramsin leviämisen paremmat pelaajat voittaisivat vetonsa.

Ja -110, se on myös eron vieressä. Mitä se tarkoittaa?

Nämä ovat voittokertoimet, joita kutsutaan yleisesti nimellä "vig" (lyhenne sanoista vigorish) tai "juice" tai American Odds. Vig on se, mitä vedonvälittäjät veloittavat vedon hyväksymisestä.

-110 on klassinen luku, mikä tarkoittaa, että jokaista 1 dollaria kohti, jonka vedonlyöjä haluaa voittaa, hänen on otettava riski 1,10 dollaria. Jos he haluavat voittaa tuottoisemman summan, esimerkiksi 100 dollaria -110 kertoimella, heidän on otettava riski 110 dollarilla.

Point Spread -vedon tulokset

Spread-vedossa on 3 mahdollista lopputulosta: voitto, tappio tai push. Tiedämme jo, mitä tarkoittaa voittaa ja hävitä, mutta mitä on työntö? No, työntö on silloin, kun tulos putoaa täsmälleen levitetyn vedon marginaalille. Vaikka voiton yhteydessä urheiluvedonlyönti maksaa vedonlyöjälle kokonaan panoksen hinnan perusteella, työntö (joka on usein -110) päättyy peruutettuun vetoon, ja vedonlyöjät saavat alkuperäiset panoksensa takaisin.

Tasaiset joukkueet

Joissakin tapauksissa pelit luetellaan "parillisina", "valitse em" tai yksinkertaisesti "PK", mikä tarkoittaa, että kaksi toisiaan vastaan pelaavaa joukkuetta pidetään vakiona tai tasa-arvoisena niiden todennäköisyydellä voittaa tai hävitä. Kun näin tapahtuu, pisteeroa ei tule, mutta molemmat osapuolet voivat olla -110 hinnalla. Puoli, jolle lyöt vetoa, voi voittaa pelin suoraan millä tahansa marginaalilla, jotta voit voittaa panoksesi, ja työntö on lopputulos vain, jos tulos on tasainen – jos näin on, sinulle palautetaan alkuperäinen panoksesi.

Koukku

Tämä on toinen yleinen termi hajavetoille. Lyhyesti sanottuna koukku on puolipiste, jolla on potentiaalia muuttaa lopputulosta pisteen kokonaisluvusta riippumatta.

Point Spread Bets Explained
Levitä vedonlyöntiä koskevia huomioita

Levitä vedonlyöntiä koskevia huomioita

Voisimme helposti muuttaa tämän perusoppaan erittäin yksityiskohtaiseksi kappaleeksi, mutta se yllättää sinut. Sen sijaan keskitymme pistehajavetojen avainmekaniikkoihin, ja otamme huomioon joitain seikkoja ennen sukellusta:

Levyt voivat muuttua

Kun asetat pistehajavedon, kertoimet, joihin sitoudut alun perin, ovat kertoimia, joita käytetään määrittämään voittosi, jos voitat. On hyvin normaalia ja melko yleistä, että leviäminen muuttuu ja linjasiirtoja tapahtuu pelin lähestyessä, mutta on tärkeää huomata, että nämä muutokset eivät vaikuta ottamasi vetoon.

Panosta Keskimmäiseen

Panostuksen alkuvaiheessa on tavallista, että yksi joukkue kerää suurimman osan vedoista. Kun näin tapahtuu, ero siirtyy houkutellakseen vedonlyöjien swingiä toiselle puolelle. Jälleen, se on tapa urheiluvedonlyönnille tasata pelikenttää. Tämä luo mahdollisuuden panostaa keskelle, joka panostaa molemmin puolin, ja kummallakin puolella on oma leviämisensä. Jos pelin tulos on molempien puolivälissä, voitat kahdesti.

Pisteiden osto

Kyllä, se on asia! Amerikkalaisen jalkapallon ja koripallon tapauksessa voit parantaa todennäköisyyttäsi voittaa eroa ostamalla pisteitä ja muokataksesi riviä eduksesi.

Kotikentän etu

Sen lisäksi, että määritetään suosikkijoukkue suositummalla muodolla, on muitakin tekijöitä, jotka kertoimentekijöiden on otettava huomioon luodessaan pisteeroja. Kuten siellä, missä peliä pelataan, koska kotikenttäedun saaminen hyödyttää omalla stadionillaan pelaavaa joukkuetta – tämä näkyy useimmissa urheilulajeissa.

Levitä vedonlyöntiä koskevia huomioita
Moneyline-vedot vs. Point Spreads

Moneyline-vedot vs. Point Spreads

Moneyline ja pisteero ovat molemmat suhteellisen helppoja vedonlyöntityyppejä, jotka sopivat täydellisesti aloittelijoille. Olemme selittäneet, mitä järkeä spread betting on, mutta mikä on rahalinjan veto, ja mikä on parempi? Se riippuu.

Rahalinjan veto on yksinkertaisin urheiluvedonlyöntityyppi, ja se on myös yksinkertaisin ymmärtää. Pohjimmiltaan vedonlyöjät ennustavat, kuka voittaa (loppupistemäärää ei huomioida) tietyssä pelissä tai urheilutapahtumassa. Jos arvauksesi toteutuu, voitat ja ansaitset voittoa. Jos olet väärässä, häviät.

Pisteiden erot vaativat hieman enemmän pohdiskelua, koska vedonlyöjät eivät valitse suoraa voittajaa – he valitsevat joukkueen, joka voittaa eroa vastaan. Hajaveto keskittyy suurelta osin lopputulokseen ja on hieman monimutkaisempi kuin raharajaveto, mutta sen etuna on suuremmat voitot.

Moneyline-vedot vs. Point Spreads
Muut urheiluvedonlyöntityypit

Muut urheiluvedonlyöntityypit

Parlays: Parlay tai akkumulaattori on sekoitus useista vedoista yhdeksi vedoksi. Jokaisen vedon tai jalan, kuten sitä yleisesti kutsutaan, on tultava läpi, jotta voit voittaa parlayn. Vaikka parlayt ovat riskialttiimpi vetovaihtoehto, ne ovat houkuttelevia, koska kertoimet ovat suuremmat ja vedonlyöjät voivat lyödä vetoa useammissa urheilutapahtumissa yhdellä panoksella.

Yli/alle: Yli/ali-vedolla vedonvälittäjä määrittää kokonaispistemäärän, ja vedonlyöjät ennustavat, onko tulos tämän summan ylä- vai alapuolella. Jos valitset ja joukkueiden yhteenlaskettu pistemäärä on todellakin yli asetetun kokonaispistemäärän, voitat.

Muut urheiluvedonlyöntityypit
Kuinka lyödä vetoa urheilusta verkossa

Kuinka lyödä vetoa urheilusta verkossa

Tärkeintä on, että panostaessasi valitse lisensoitu urheiluvedonlyönti tai kasino, joka on tunnettu käyttämisestä kehittyneitä ohjelmistoja johtavilta toimittajilta kaupassa. Tämä takaa ensiluokkaisen vedonlyöntipalvelun, joka tarjoaa huippuluokan rahapelikokemuksen.

Ainutlaatuinen vedonlyöntiohjelmisto, jota kannattaa varoa

OpenBet

OpenBet luo vedonlyöntirajapinnan joillekin maailman suurimmista online-vedonvälittäjistä. Heidän katsotaan olevan ohjelmistomarkkinoiden huippuja, ja palveluntarjoajan legendaarinen Informix Dynamic Server mahdollistaa miljoonien vetojen asettamisen saumattomasti ja samanaikaisesti useiden vedonvälittäjien kautta.

Geneettisyys

UK Gambling Commissionin lisensoima Geneity on Playtechin alainen ohjelmistotoimittaja. Monikanavainen vedonvälitysalusta on merkittävin siitä, että se pystyy luomaan yli 100 jalkapallovedonlyöntimarkkinaa tiettyä ottelua varten.

SBTech

Monet uudet vedonlyöntioperaattorit Yhdistyneessä kuningaskunnassa yhdistävät SBTechin kanssa palkitun white-label-ratkaisun, joka tarjoaa kilpailukykyiset kertoimet useilla urheiluvedonlyöntimarkkinoilla.

Betradar

Betradar on urheiluun liittyvien livetulosten ja digitaalisen sisällön aivot monilla johtavilla vedonvälityssivustoilla, kuten bet365.

Inspiroitunut pelaaminen

Toinen alan ohjelmistojen edelläkävijä, Inspired Gaming, tietää jotain maailmanluokan virtuaalisten vedonlyöntipalveluiden tuottamisesta. He ovat myös johtajia palvelinpohjaisessa teknologiassa ja työskentelevät yhdessä OpenBetin kanssa tarjotakseen joitain parhaista virtuaaliurheilutuotteista.

Kambi

Vieraillessasi johtavissa vedonlyöntioperaattoreissa, kuten Unibet, 888Sport ja Leo Vegas, huomaat, että niissä kaikissa on Kambin käyttäjäystävälliset käyttöliittymät. Maltalainen ohjelmistotoimittaja tarjoaa myös valkoisen urheiluvedonlyöntialustan, jossa on yli 120 000 live-vedonlyöntitapahtumaa vuosittain ja noin 250 000 ottelua edeltävää tapahtumaa.

Online-vedon asettamisen vaiheet

Paras ratkaisu online-vedonlyöntiin on sukeltaa sisään ja aloittaa. Aloita pienestä ja muista aina pitää hauskaa!

 1. Löydä hyvämaineinen, säännelty urheiluvedonlyönti tai online-kasino, johon luotat. Jaamme muutaman suosikkisivustomme hetken kuluttua.
 2. Luo tili tai kirjaudu sisään asettaaksesi vedon.
 3. Selaa urheiluvedonlyöntitarjouksia ja valitse itseäsi kiinnostava vaihtoehto.
 4. Tee suora/demand-talletus.
 5. Tutustu vedonlyöntisääntöihin ja -strategioihin.
 6. Aseta aina budjetti äläkä koskaan ylitä summaa.
 7. Aseta panoksesi.
Kuinka lyödä vetoa urheilusta verkossa
Kuinka valita parhaat sivustot Point Spreadille

Kuinka valita parhaat sivustot Point Spreadille

Kun harkitset oikeaa urheiluvedonlyöntiä, joka tasoittaa tietä hauskalle ja onnistuneelle vedonlyöntimatkalle, on tärkeää tarkastella näitä ominaisuuksia, joista ei voi neuvotella:

Lisensoitu kasino

Valitse aina hyvämaineinen ja luotettava vedonvälittäjä, jolla on tunnustettu online-kasino-lisenssi, joka takaa turvallisen, turvallisen, säännellyn ja oikeudenmukaisen kokemuksen. Katso myös sivuston talletus- ja kotiutustavat nähdäksesi, vastaavatko maksuvaihtoehdot tarpeitasi.

Lue arvostelut

Tee tutkimusta, etsi kolmannen osapuolen arvosteluja ja ota yhteyttä muihin vedonlyöjiin, jotka tietävät vähän markkinoista ja mistä lyödä vetoa. Hyvä vedonlyöntiarvostelu sisältää tietoa alustan käytettävissä olevista maksuvaihtoehdoista, bonuksista, kampanjoista, urheilulajeista jne.

Online vedonlyöntikampanjat

Bonukset, tarjoukset, ilmaiset vedot ja muut myönnytykset voivat todella lisätä voittoja, erityisesti ensikertalaisille vedonlyöjille.

Asiakaspalvelu

Hyvämaineinen online-vedonvälittäjä kertoo toiminnastaan avoimesti, ja tähän sisältyy asiantuntijatukipalvelun tai vastaavan tarjoaminen pelaajille. Olipa kyseessä fyysinen osoite, puhelinkeskus, sähköposti tai keskustelu konsultin kanssa sosiaalisessa mediassa – asiakaspalvelun tulee olla aina saatavilla.

Kuinka valita parhaat sivustot Point Spreadille
Suosituimmat urheilulajit

Suosituimmat urheilulajit

Olemme sanoneet sen ennenkin: urheiluvedonlyönti, erityisesti pisteeroon osallistuminen, on hauskaa ja viihdyttävää toimintaa, joka pitää sinut istuimesi reunalla jännityksen ja jännityksen ansiosta. Se tarjoaa myös mahdollisuuden panostaa oikean rahan voittamiseen. Nämä mielessämme olemme rajanneet suosikkiurheilulajejamme vetoa varten ja vaatineet sinua kokeilemaan niitä (ja point spread -vetoa):

Jalkapallo

Tietenkin olemme kärjessä suosituimmalla joukkuelajilla, jalkapallolla. Se ei ole vain ikoninen urheilu, jota rakastavat ja seuraavat miljoonat ympäri maailmaa, vaan jalkapallo tarjoaa myös monia etuja vedonlyöntinäkökulmasta. Sillä on merkittävät vedonlyöntimarkkinat vahvan strategisen tyylinsä vuoksi. Ja mitä muuta? Se on helposti ja laajasti saatavilla luotetuissa urheiluvedonlyönnissä, ja siinä on myös uskomattoman kilpailukykyiset kertoimet useissa tapahtumissa.

Kilparatsastus

Kun pohdit vedonlyöntiä, et voi mitenkään jättää huomiotta hevoskilpailujen vedonlyöntimarkkinat. Se on valtava maailmanlaajuisesti ja tarjoaa suuren strategisen edun. Tarjoukseen sisältyvät urheiluvedonlyöntiet tarjoavat suoraa lähetystä ja suoratoiston saatavuus on helposti saatavilla. Hevosurheilu tarjoaa myös useita ainutlaatuisia kampanjoita, ja aivan kuten jalkapallossa, markkinavalikoima on erittäin vaikuttava.

NBA

Koripallo on mahdollisesti yksi nopeimpia ja jännittävimmistä urheilulajeista, joista voit lyödä vetoa. Joukkueet ovat yleensä erittäin taitavia ja taitavia, joten toistensa pelaaminen johtaa usein hyvin tiiviisiin peleihin, mikä lisää jännitystä. Vedonlyöjät, jotka ovat kiinnostuneita strategiasta ja tilastoista, voivat todellakin syventyä NBA-vedonlyöntiin.

Suosituimmat urheilulajit
Urheiluvedonlyöntivinkkejä ja temppuja menestykseen

Urheiluvedonlyöntivinkkejä ja temppuja menestykseen

Opi kertoimet

Palaa perusasioihin, olipa kyseessä online- tai live-vedonlyönti. Tutustu vedonlyöntikertoimien läpikotaisin parantaaksesi mahdollisuuttasi voittaa.

Vaihda asiat ylös

Sen sijaan, että yhdistäisit kaikki rahasi yhteen panokseen, jaa se useille panoksille.

Root for the Underdog

On normaalia, että haluat tukea suositumpaa, tilastollisesti parempaa joukkuetta, mutta yleensä vedonlyönti altavastaajista tarjoaa suuremman arvon ja suuremman voiton, jos tulos on sinun eduksesi.

Urheiluvedonlyöntivinkkejä ja temppuja menestykseen
About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
About

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen

Faq

Kaikki mitä haluat tietää kasinoista

Mitä järkeä hajavedonlyönnillä on?

Point Spread -vedonlyönti on urheiluvedonlyöntimuoto, joka keskittyy vastakkaisten joukkueiden välisten pelien yhteensovittamiseen tai tasoittamiseen. Lyhyesti sanottuna pisteero on veto voittomarginaalista urheilutapahtumassa, kuten jalkapallossa tai koripallossa.

Onko point spread -vedonlyönti hyvä aloittelijoille?

Kyllä, pistehajautus on yksinkertainen vedonlyöntivaihtoehto, joka on täydellinen aloittelijoille. Menestykseen tarvitaan varmasti jonkin verran taitoa ja tietoa, joten jos olet vasta sukeltamassa vedonlyöntiin, harkitse ehkä ensin rahalinjan vetoja – se on yksinkertainen ja helppo ymmärtää.

Mitkä ovat suosituimmat urheilulajit?

Urheiluvedonlyönti kattaa useita tapahtumia, mutta suosikkeja ovat jalkapallo, hevoskilpailut ja koripallo.

Mitä on pelin sisäinen vedonlyönti?

In-play, käynnissä tai live-vedonlyönti on vedonlyönti reaaliajassa tapahtuman aikana.

Mikä on kotikentän etu?

Kotikentän etu on luontainen etu, joka joukkueella on toiseen verrattuna pelatessaan peliä tai ottelua omalla "kotistadionilla".