Biathlon-vedonlyönti

Joskus on viisasta siirtyä pois valtavirran urheilusta ja lyödä vetoa urheilulajeista, jotka ovat vähemmän tuttuja. Tämän takana oleva logiikka ei ole sokeasti panostaa, ei. Pikemminkin päinvastoin. Vedonlyömällä urheilulajista, josta tuntee vain tarpeeksi, vältetään tuttuihin lajeihin liittyvät ennakkoluulot, kuten vedonlyönti tukemasta joukkueesta.

Biathlon-vedonlyönti
Ampumahiihdon vedonlyönnin perusteet

Ampumahiihdon vedonlyönnin perusteet

Mitä tulee urheiluvedonlyöntiin, valtavirran urheilussa pitäminen voi olla suuri ikävä sinulle. Siksi monet vedonlyöjät ottavat mahdollisuutensa muualla ja lyövät vetoa vähemmän suosituista urheilulajeista. Mutta vain siksi, että se on vähemmän tunnettu urheilulaji, ei tarkoita, että he panostavat sokeasti. Se on itse asiassa täydellinen päinvastoin.

Kuinka vedonlyönti vähemmän tunnetusta urheilulajista auttaa vedonlyöjiä? No, he eivät välttele pitäytymästä kiinni ennakkoluuloissa. Vedonlyöjät voivat todella tutustua urheilun ytimeen ja heillä voi olla vielä paremmat mahdollisuudet voittaa suuria voittoja.

Riippumatta siitä, onko kyseessä miesten vai naisten ampumahiihto, norjalaiset ovat tyypillisesti jokaisen kauden suosikki.

Ampumahiihdon vedonlyönnin perusteet
Mitä ampumahiihdon vedonlyönti on?

Mitä ampumahiihdon vedonlyönti on?

Olet ehkä kuullut tai et ole kuullut siitä, mutta ampumahiihto on skandinaavista alkuperää oleva urheilulaji, joka on saavuttanut suosiota maailmanlaajuisesti, erityisesti Saksassa ja Itävallassa. Siinä yhdistyvät kaksi urheilutapahtumaa: murtomaahiihto ja kivääriammunta, joten ilman yllätystä se on talviurheilutapahtuma.

Miten sitä pelataan? No, pelaajat pysähtyvät hiihtoladullaan ampumaan. Pisteytys perustuu tarkkuuteen, nopeuteen ja kilpailun päättymiseen käytettyyn aikaan.

Vaikka urheilu itsessään voi olla ainutlaatuinen, vedonlyöntityyli on melko samanlainen kuin muiden urheilupelien vedonlyönti. Vedonlyöjät voivat valita tapahtumien voittajat ja asettaa myös muita vetoja kunkin pelin sisällä. Koska sitä ei seurata voimakkaasti, on tärkeää tietää, milloin ja missä lyödä vetoa.

Mitä ampumahiihdon vedonlyönti on?
Onko suuria ampumahiihdon tapahtumia?

Onko suuria ampumahiihdon tapahtumia?

Jep! Ampumahiihdon päätapahtuma on itse asiassa Talviolympialaiset. Urheiluvedonlyöntisivustot lisäävät yleensä pelin vedonlyöjien luetteloonsa. Muutoin Pohjois-Euroopassa järjestetään talvisin tapahtumia, mukaan lukien ampumahiihdon maailmancup ja mestaruuskilpailut.

Kuluvalla kaudella (marraskuusta 2021 maaliskuuhun 2022) ampumahiihdon kilpailuissa oli 10 eri paikkaa ja yhteensä 28 tapahtumaa. Ampumahiihdon maailmancup sisältää 4 tapahtumaa: yksilökilpailu, kevät, takaa-ajo ja yhteislähtö. Lisäksi järjestetään viestikilpailuja.

Onko suuria ampumahiihdon tapahtumia?
Ampumahiihdon vedonlyöntiohjeet

Ampumahiihdon vedonlyöntiohjeet

Koska ampumahiihto on harvinainen urheilulaji, jota voidaan harrastaa vain talvikaudella, vedonlyönnissä ensimmäinen askel on seurata tapahtuman alkamista. Tarkista Ampumahiihtoliitto verkkosivustolta, josta voit tarkistaa pelien päivämäärät ja ajankohdat. Sitten sinun on valittava online-vedonlyöntisivusto, jossa ampumahiihdon markkinat ovat saatavilla.

Yksi ensimmäisistä vaiheista, joka on myös erittäin tärkeä, on osallistujien ja heidän suoriutumisensa tutkiminen. Tämä on kuitenkin suhteellisen yksinkertaista, koska se on pieni urheilulaji, joka ei saa paljon uutisointia.

Ketkä ovat parhaita pelaajia? Tässä on luettelo:

 1. Lowell Bailey (Yhdysvallat)
 2. Ondřej Moravec (Tšekki)
 3. Martin Fourcade (Ranska)
 4. Arnd Peiffer (Saksa)
 5. Johannes Thingnes Bø (Norja)
 6. Vladimir Iliev (Bulgaria)
 7. Arnd Peiffer (Saksa)
 8. Sturla Holm Lægreid (Norja)

Kun kausi alkaa kiihtyä, vedonvälittäjät tarjoavat vedonlyöjille kertoimet lyödä vetoa. Saatat ihmetellä, mutta mistä he voivat vedota? Pelaajat voivat lyödä vetoa kokonaisvoittajista, sarjan voittajista, tarkimmista ampujista, nopeammista ampujista ja monesta muusta. Valitse urheiluvedonlyönti myös live-vedonlyönnistä, jotta vedonlyöjät voivat lyödä vetoa reaaliajassa.

Ampumahiihdon vedonlyöntiohjeet
Ampumahiihdon vedonlyöntimahdollisuudet

Ampumahiihdon vedonlyöntimahdollisuudet

Vedonvälittäjät ilmoittavat kunkin ampumahiihdon kertoimet ja tarkastelevat tietoja, kuten muotoa, aiempaa suorituskykyä, vastustuksen laatua jne. Kaikki nämä tiedot ovat saatavilla vedonlyöntisivustolla ennen tapahtumaa. Kertoimet voivat myös muuttua viime hetkellä, jos tapahtuu odottamaton tapahtuma, kuten jos vahva pelaaja vetäytyy joukkueestaan tai jos loukkaantumisesta ilmoitetaan.

Vaikka kertoimet pysyvät suunnilleen samoina, eri formaatteja voidaan käyttää eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi amerikkalaiset kertoimet asetetaan rahalinjalle, kun taas eurooppalaiset kertoimet näkyvät desimaaleissa tai murtoluvuissa. Amerikassa negatiiviset merkit tarkoittavat, että pelaaja on vahvempi kuin toinen pelaaja, jota he kohtaavat. Suosikin kerroin voi siis olla -50 ja altavastaajan kerroin +25.

Jos pelaaja panostaa 1 dollarin ja se on 10/1, hän saa 10 dollaria voitosta. Lisäksi 2,5 tarkoittaa, että myös voiton yhteydessä pelaaja saa kaksi ja puoli kertaa panostuksensa. Joten jos joku panostaa 10 dollaria, hän voittaa 25 dollaria.

Ampumahiihdon vedonlyöntimahdollisuudet
Mitä kannattaa huomioida vedonlyönnissä

Mitä kannattaa huomioida vedonlyönnissä

Mitä tulee ampumahiihtoon, urheilijan valmistautuminen tapahtuu kahdessa muodossa kauden aikana: 1. Pelaajat, joilla on yksi muodon huippu, ja 2. Pelaajat, joilla on kaksi muodonhuippua. Mitä tulee urheiluun, suorituskyvyn suhteen on paljon otettava huomioon. Miltä sää näyttää? Millainen on jokaisen pelaajan laukausmenestys?

Sää kannattaa ottaa huomioon, koska ampumahiihtäjät käyttävät 22 pitkää kivääriä ja ampuvat 50 metrin etäisyydellä oleviin kohteisiin. Jos sää on huono tai pelaaja ei ole menestynyt hyvin kuluvan kauden aikana, päivän suorituskyky voi olla poikkeuksellinen.

Ampumahiihdon vedonlyöntimahdollisuudet

Kuten monissa urheilulajeissa, ampumahiihdon vedonlyönnissä on ainutlaatuisia mahdollisuuksia.

 • Korkeat kertoimet: Vaikka lähes kaikilla ampumahiihdon kertoimilla on keskimääräistä korkeammat marginaalit, taitavat pelaajat pystyvät tunnistamaan ja käyttämään tiettyjä lohkareita, mukaan lukien "kuka on korkeampi?" ja "kuka jää kaipaamaan enemmän?" Analyyttiset keskukset eivät kuitenkaan yleensä kiinnitä paljon huomiota ampumahiihtoon ja jättävät sen vedonvälittäjien tehtäväksi erittäin suuret kertoimet. Kokeneet pelaajat voivat käyttää näitä kertoimia hyvin.
 • Haaroittuminen varhaisen linjan varrella: Monet tekijät vaikuttavat siihen, että jopa korkean marginaalin edessä haarukat voidaan määrittää, kun on kyse joidenkin parien kertoimista "kuka on korkeampi" -kaaviossa. Tämä on riskitön veto panostamalla vaihtelevilla kertoimilla eri toimipisteissä. Kertoimet määritetään nopeasti; nopeimmilla pelaajilla on kuitenkin mahdollisuus saavuttaa halunsa.
Mitä kannattaa huomioida vedonlyönnissä
Ampumahiihdon vedonlyöntihaitat

Ampumahiihdon vedonlyöntihaitat

Korkeat marginaalit

Koska ampumahiihto ei ole vieläkään kovin suosittua, ei ole yllätys, että vedonvälittäjät asettavat korkeat marginaalit ampumahiihdon vedonlyönnissä. Näiden vedonlyöntien päättäväisten fanien on kuitenkin käsiteltävä epäoikeudenmukaisuutta, koska vaihtoehtoja ei ole näköpiirissä.

Matalat panostusrajat

Usein matalat panostusrajat liittyvät korkeaan marginaaliin. Ampumahiihto ei tässä tapauksessa näe poikkeusta. Et todennäköisesti löydä urheiluvedonlyöntiä, joka sallisi tuhansien dollarien sijoittamisen ampumahiihdon kilpailun tuloksiin. Keskimäärin maksimipanos on 150–300 dollaria. Lisäksi monet urheiluvedonlyönnit eivät tarjoa vetoa ampumahiihdosta ollenkaan, joten sinun on tutkittava ja löydettävä sellainen, joka tekee vetoa, jos päätät lyödä vetoa. Vaikka voit katsoa ampumahiihdon lähetyksiä useilla amerikkalaisilla kanavilla, monet urheiluvedonlyönnistä eivät silti tue ampumahiihtoa ollenkaan.

Harvinainen elävä läsnäolo

Yksittäiset vedonvälittäjät tarjoavat live-vetoja vain ampumahiihdossa. Vedonlyönnissä näihin muuttuviin kilpailuihin liittyvien haasteiden vuoksi ja koska ampumahiihdon suosio ei ole vieläkään kasvamassa, on rajoituksia. Vedonvälittäjät esittävät liian lyhennetyn, leikatun lomakkeen, jossa kertoimissa on säännöllisiä taukoja, muutoksia ja keskeytyksiä. Prosessia ei siis voi kutsua "eläväksi".

Onnettomuustekijät

Vaikka kaikki urheilupelien tulokset ovat suhteellisen satunnaisia, ampumahiihdossa onni on eturintamassa. Miksi? Koko tapahtuman voi päättää kevyt tuuli tai huono sää, joka on hetken tyyni ja seuraavana hullu. Kilpailun arvaamattomuus tekee ampumahiihdosta vedonlyönnin lottovedonlyönnistä.

Kausirajoitus

Toisin kuin monia muita urheilulajeja joka voi ajaa ympäri vuoden, suurimmat ampumahiihdon kilpailut järjestetään vain marraskuusta maaliskuuhun. Fanien on siis odotettava kärsivällisesti yli kuusi kuukautta ennen kuin ampumahiihto tulee takaisin. Myös uuden kauden alkamisen jälkeen merkittävän tauon aikana voi tapahtua suuria muutoksia. Nämä tekevät MM-kisojen alkuvaiheista useimmille arvaamattomia.

Ampumahiihdon vedonlyöntihaitat
Ampumahiihdon vedonlyöntityypit

Ampumahiihdon vedonlyöntityypit

Kilpailun voittaja: Tämän vedonlyöntitavan ei pitäisi tulla yllätyksenä. Se on myös melko yksinkertaista: lyöt vetoa, kumpi tulee maaliin ensimmäisenä. Koska lajilla ei ole yleisiä suosikkeja, suosikin kertoimet ovat alhaisemmat. Ja koska ehdokkaita on monia, marginaalit pysyvät vakaana.

Kolme parasta viimeistelyä: Tämän vedonlyöntitavan avulla voit määrittää, kuka laskeutuu paitsi ensimmäiselle, myös toiselle ja kolmannelle. Lyö vetoa siitä, kuka nousee palkintokorokkeelle kisojen päätyttyä. Suosikkien kertoimet putoavat usein alle 1,4:n.

Korkeampi viimeistelijä: Tyypillisesti suosituin ampumahiihdon vedonlyönnin harrastajien keskuudessa, korkeampi pelaaja vie kakun. Kaikki urheiluvedonlyöntipalvelut eivät tarjoa sitä; Kuitenkin online-urheiluvedonvälittäjät jotka yleensä kattavat talviurheilun, tarjoavat nämä linjat. Löydät jopa 30 vertailua MM-kisoista. Jokaisen kohdalla voit ennustaa, kumpi pelaaja muodostaa parin korkeammalle kuin toinen.

Eniten virheitä: Tämä asema on harvinaisempi urheiluvedonlyönnissä. Siksi sillä on suurempi kysyntä. Useimmiten tämän vedonlyöntitavan vetorajat ovat rajalliset. Joten suuret pelaajat, jotka lyövät vetoa väliin jääneiden määrästä, eivät ole mielenkiintoisinta. Kaikille muille se on hyvä mahdollisuus saada adrenaliinia ja tehdä pelistä mielenkiintoisempaa.

Muita vaihtoehtoja : Lisäksi urheiluvedonlyönnissä, jotka todella tarjoavat vetoa ampumahiihdossa, on tarjolla myös vetoja tasoituspisteiden poissaolon määrästä, yksittäisistä poissaolon kokonaismäärästä, tuplamäärästä poissaoloista, kuusi parasta paikkaa, mikä maa ylpeilee voittajalla ja paljon muuta. Numerot ja muun tyyppiset tarjoukset rajoittuvat vain siihen, mitä urheiluvedonlyönnin luoja on mielikuvituksessaan loihtinut.

Keskeiset takeawayt

 • Ampumahiihtoa järjestetään vain talvella
 • Tunne urheilun puolensa saadaksesi parhaat mahdollisuudet
 • Panoksia voidaan tehdä laskettelusta ja ammunnasta
 • Tutustu kunkin osallistujan tilastoihin ennen vetojen asettamista
 • Harkitse säätä
Ampumahiihdon vedonlyöntityypit