Uhkapelit olivat täysin laittomia Neuvostoliiton aikana. Mutta vuonna 1988 hallitus poisti kiellon ja vahvisti ensimmäisen uhkapelilain. Tämä tasoitti tietä peliautomaateille Moskovassa. Kaikenlainen vedonlyönti tuli lailliseksi Venäjällä Neuvostoliiton hajottua vuonna 1991.
Vuonna 2006 Venäjän hallitus kuitenkin näki tarpeen hallita rahapelialaa. Annettiin asetus, jolla kiellettiin kaikenlainen online-vedonlyönti. Se osoittautui raskaaksi iskuksi venäläisille urheiluvedonlyönnille, koska venäläiset vedonlyöjät olivat eräitä aktiivisimpia asiakkaita online-vedonlyönnissä.
Vuonna 2009 uusi rajoitus asetettiin offline-rahapelilaitoksille. Vedonlyöntiä voivat harjoittaa vain hallituksen hyväksymät vedonlyöntiyhtiöt. Lisäksi vedonlyönti oli sallittu vain Krasnodarin piirikunnassa, Primorskyn piirikunnassa, Altain piirikunnassa ja Kaliningradin alueella. Venäjän korkein oikeus säänteli uhkapelaamista edelleen vuonna 2012. Paikalliset internet-palveluntarjoajat määrättiin sulkemaan venäläisille suunnitellut online-vedonlyöntialustat.
Roskomnadzor-sääntelyelin valtuutettiin jäljittämään laitonta Internet-vedonlyöntiä. Kaikki laittomat uhkapelisivustot oli listattava ja estettävä, jotta venäläiset pelaajat eivät pääse niihin. Tämä käsky oli kuitenkin venäläisten Internet-palveluntarjoajien laillisten tapojen vastainen; siksi he protestoivat voimakkaasti. Siitä huolimatta hallitus pysyi itsevarmana ja uhkasi mitätöidä niiden Internet-palveluntarjoajien lisenssit, jotka halusivat hylätä tilauksen.
Vedonlyönti nykyään Venäjällä
Edellä mainitut neljä aluetta ovat Venäjän urheiluvedonlyönnin tärkein keskus. Suurin osa venäläisistä vedonlyöjistä suosii online-urheiluvedonlyönti, jotka ovat saatavilla kaikkialla maassa. Kaikkien vedonlyöjien on oltava vähintään 18-vuotiaita voidakseen lyödä vetoa urheilusta.
Vuonna 2020 perustettu rahapelilainsäädäntö keskittyi urheilutapahtumien vedonlyöntiin. Se salli ulkomaisten online-vedonvälittäjien toimia Venäjällä, mutta vedot on verotettava. Lisäksi tällaisten vetojen on liityttävä venäläisiin peleihin. Mutta tämä sääntö näyttää kohdistuvan vedonvälittäjiin eikä pelaajiin.
Vuodesta 2021 alkaen kaikkien Venäjän asukkaita palvelevien ulkomaisten urheiluvedonlyöntisivustojen on maksettava vähintään 5 % pelituloistaan neljä kertaa vuodessa. Tuotot menevät Venäjän urheilujärjestöille. On yksi perusedellytys lisensoidun offshore-urheiluvedonlyönnin toimimiselle Venäjällä: sen on oltava 130 miljoonaa dollaria tai enemmän.
Venäjän Valioliiga on suuri vetovoima urheiluvedonlyöntiareenalla. Venäjällä on jälleen joitakin tunnettuja jalkapalloseuroja EU:n alueella. Lailliset vedonvälittäjät tarjoavat erilaisia vedonlyöntityyppejä, kertoimia ja vedonlyöntilinjoja. Sivustot ovat käytettävissä kaikkialla maassa lakisääteisistä rajoituksista huolimatta.
Online-vedonlyönnin merkittävin etu on, että pelaajien ei tarvitse etsiä maakohtaista operaattoria. Heidän tarvitsee vain rekisteröityä, tallettaa rahaa ja asettaa vetoja mukavasti kotonaan. Nämä alustat on optimoitu mobiililaitteille, jotta tien päällä pelaaminen olisi kätevää.