Darts-vedonlyönti

Vaikka tikanheitosta on tullut suosittu peli, kun nautit tuopin ystävien kanssa pubissa, pelillä on vahva seuraaja etenkin kovassa kilpailussa. Darts-pelin juuret juontavat juurensa 1800-luvun Englantiin, jossa alkuperäiset tikkalaudat olivat puunrungon osien renkaita.

Varhaisimmat tikat olivat itse asiassa nuolien tulpat ja varsijousen pultit, mutta onneksi ne ovat kehittyneet sen jälkeen. Kuten useimmilla pubipeleillä, tikkavedonlyönnillä ei ole selkeää alkuperää, mutta nykyään siitä on tullut suosittu urheilulaji, erityisesti eurooppalaisissa urheilukirjoissa.

Darts-vedonlyönti
Darts-vedonlyönnin perusteet

Darts-vedonlyönnin perusteet

Darts on menneiden aikojen peli, joka tunnetaan parhaiten baarivieraille, jotka etsivät hauskaa peliä samalla, kun he heittävät kylmää peliä. Pelillä on kuitenkin paljon seuraajia, etenkin ammattitason kilpailuissa. Aiemmin sukellusbaaritoiminnasta ei ole tullut rakastettua yritystä urheilu- ja viihdevedonlyönnissä. Darts on saavuttanut mainetta kaikkialla Euroopassa, ja sen suosio on saamassa vauhtia Yhdysvalloissa televisiolähetysten myötä.

Tikkapeli sai alkunsa 1800-luvun Englannista, missä pelin osat eivät olleet aivan niin lumoavia. Täydellisen pyöreän, täyteläisen punaisen ja syvän mustan väristen pyörien sijaan lauta koostui yksinkertaisesti puussa olevista renkaista.

Nykyään näkemiesi pienten tikkojen sijaan pelaajat tuolloin heittivät nuolta ja varsijousipultteja puunrunkoon. Vaikka pelin komponentit ovat kehittyneet suuresti, sen hauskuus on pysynyt samana. Vaikka varhaisten pubipelien yksityiskohdat ovat jääneet hieman kadoksissa historiaan, peli oli rakastettu silloin, kuten nykyäänkin. Vielä enemmän, peli on suosittu vedonlyöntilaji Nykyisin, erityisesti niiden keskuudessa, jotka lyövät vetoa eurooppalaisten urheiluvedonlyöntien kautta.

Darts-vedonlyönnin perusteet
Mitä on darts-vedonlyönti?

Mitä on darts-vedonlyönti?

Kun tiedetään, että laji on syntynyt niin kauan sitten, voidaan vain olettaa, että vedonlyönti dartsista alkoi vuosisatoja sitten. Kun dartsista tuli virallinen urheilulaji 1700-luvun vaihteessa, vedonlyönti urheilusta sai laajaa mainetta. Vilkkua eteenpäin tähän päivään, ja online-vedonlyönti dartsissa on laajalle levinnyttä ja yhä suosiota.

Ensimmäiset viralliset tikanheiton maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin 1970-luvulla. Nykyään peli on kehittynyt viikoittain järjestettäviksi turnauksiksi. Kun urheilun suosio kasvaa, paremmat pelaajat voivat panostaa online-vedonvälittäjät. Vaikka se on saatavilla, on huomattava, että sillä ei ole yhtä suurta suosiota kuin jalkapallolla ja baseballilla, joten urheiluvedonlyönnissä on pienempiä tarjouksia.

Hyvä uutinen urheilun ystäville on, että tikanheitto muuttuu kovaa vauhtia. Hyvä uutinen tikanheiton ystäville on, että urheilun suosio on kasvussa lähetysten ja internetin suoratoiston tikkatapahtumien ansiosta. Lisäksi, kun online- ja mobiilivedonlyönti jatkaa suosion kasvua, myös urheilun seuraajamäärä kasvaa.

Mitä on darts-vedonlyönti?
Kuinka lyödä vetoa dartsista

Kuinka lyödä vetoa dartsista

Tikka-otteluissa vetoa varten pelaajan on tunnettava pelin säännöt. Esimerkiksi kukaan satunnainen henkilö ei voi lyödä vetoa tikanheitosta ja odottaa voittavansa edes penniäkään. Tikanheiton pisteytysjärjestelmä on hieman monimutkainen, ja eräiden määrä ottelua kohden vaatii totuttelua, koska määrä voi vaihdella turnaus säännöt.

Joten kuinka pelaaja voi lyödä vetoa pelissä? Yksinkertaisimmassa mielessä vedonlyöjät voivat asettaa panoksia ottelun voittajalle, samalla tavalla kuin rahalinjavedonlyönnissä muissa urheilulajeissa. Kuten muissakin urheilulajeissa, tämä on helpoin veto, ja muut vedot muuttuvat vain monimutkaisemmiksi.

Toinen tapa, jolla pelaaja voi lyödä vetoa ottelusta, on lyödä vetoa kunkin osuuden voittajasta. Jos he tuntevat pelin säännöt hyvin, he voivat panostaa myös 180-luvulle. Tämä koostuu vedonlyönnistä ottelun ensimmäisille 180 tai korkeimmalle 180:lle. Ne, jotka haluavat mennä isosti tai lähteä kotiin, voivat lyödä vetoa turnauksen voittajasta, joka on saatavilla myös tenniksessä tai golfissa.

Ammattimaiset darts-kilpailut ja -liigat tuovat kaksi vastustajaa vastakkain taistelemaan osuuteen tai sarjaan perustuvassa ottelussa. Yleisin pisteytysmuoto on 501-pisteytysjärjestelmä. Pelaajat pyrkivät alentamaan pisteitään 501:stä nollaan ennen vastustajaa heittämällä ja lyömällä vastaavaa numeroa tikkataululla. Ensimmäinen pelaaja, joka tekee niin, voittaa jakson. Kun pelaaja voittaa tarpeeksi jalkoja, hän voittaa erän.

Tallettamisen suhteen on muutamia vaihtoehtoja. Yksi niistä on pankki- tai luottokortti, ja vaikka se voi olla yksinkertaisin, sen haittana on myös pankkipalkkio tai talletusraja. Nykyään useimmat urheiluvedonlyönnit hyväksyvät myös kryptovaluuttoja, kuten Bitcoin. Tämän vaihtoehdon etuja ovat, että se on turvallinen, anonyymi, ei vaadi lisäkuluja ja mahdollistaa välittömän varojen noston.

Kuinka lyödä vetoa dartsista
Darts-vedonlyönnin kertoimet

Darts-vedonlyönnin kertoimet

Darts on yksi vastaan-ottelu, joten kertoimet määritetään samalla tavalla kuin tenniksessä. Yksinkertaisimmillaan kertoimet ja vedonlyöntimarkkinat pitävät yhtä pelaajaa parempana kuin toista pelaajaa.

Ottelun tai turnauksen voittajan kertoimet arvioidaan kunkin pelaajan ilmeisten taitojen ja kykyjen perusteella. Tasoitus toimii myös identtisesti minkä tahansa pisteero- tai kokonaissummamarkkinoilla. Esimerkiksi ottelun onnistuminen -2,5 erällä tarkoittaa, että tikkaheittäjän on voitettava vähintään kolmella erällä. Samoin, jos kerroin on +2,5, altavastaajan täytyy voittaa suoraan tai hävitä alle kolmella erällä.

On monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa yksilölajin, kuten tikanheiton, todennäköisyyksiin. Näitä ovat aiemmat ja viimeaikaiset suoritukset, kilpailun menestys ja mahdolliset loukkaantumiset. Koska tikanheittoturnaukset pelataan sisätiloissa, sää ei koskaan vaikuta pelin lopputulokseen, toisin kuin monissa vedonlyöntilajeissa.

Keskity otteluun

Et voi vain tietää, mikä joukkue on parempi tai huonompi tehdäksesi parhaita darts-vetoja. Sinun on tiedettävä jokaisen pelaajan vahvuudet ja heikkoudet, varsinkin jos ne on jo kohdattu tämän vastustajajoukkueen kanssa. On tärkeää huomioida niiden tarkkuus, palautuminen ja nopeus.

Kuten useimmissa urheilulajeissa, online-darts-vedonvälittäjien on tärkeää tietää säännöt ja pelin monimutkaisuus. Vaikka ymmärrät perusasiat, mukaan lukien yleiset ennätykset ja sijoitukset, sinun tulee tuntea jokainen pelaaja ja tietää heidän asemansa kilpailussa. Tämän tyyppinen tieto auttaa sinua saamaan jalkasi pystyyn ja voittamaan suuria voittoja.

Älä lyö vetoa hypeen

Koska tikanheitto ei ole yhtä suosittu, vedonlyöjän on helppo lyödä vetoa toisesta paremmasta uskoen, että heidän on tiedettävä yksityiskohdat, jos he lyövät vetoa tästä lajista. Näin ei kuitenkaan aina ole. Vedonlyöjien on tärkeää hankkia omat tietonsa pelistä ja tämänhetkisestä ottelusta, eivätkä seurata, mitä yleisö saattaa spekuloida. Se, että yleisö saattaa hurrata yhtä nimeä, ei tarkoita, että se voittaa ottelun.

Vedonlyönti ottelun tuloksesta

Kuka tahansa voi ennustaa tikkaottelun suoran voittajan; he tarvitsevat vain yleistä tietoa pelaajan aiemmasta suorituksesta ja nykyisestä suorituksesta. Tästä huolimatta vedonlyöntirajat ovat olemassa, ja suuren voiton saavuttamiseksi sitä ei todennäköisesti tehdä rahalinjalla. Joten vedonlyönti ottelun tuloksesta tuo enemmän arvoa, koska se on vaikeampaa.

Darts-vedonlyönnin kertoimet
Vedonlyönti darts-futuureista

Vedonlyönti darts-futuureista

Vaikka voit lyödä vetoa yksittäisistä otteluista, voit myös lyödä vetoa futuureista. Saatat ihmetellä, mikä se on? No, nimi melkein kutsuu sitä miksi se on. Vedonlyönti tulevaisuudesta tarkoittaa, että lyöt vetoa tulevasta ottelusta ja siitä, kenen uskot olevan voittaja.

Tikanheitossa järjestetään vuosittain kolme suurta ammattikilpailua: kaksi PDC World Darts -mestaruutta, jonka järjestää World Professional Darts, ja toisen isännöi British Darts Organization (BDO).

PDC:n maailmanmestaruuskilpailut alkoivat vuonna 1994, ja ne järjestetään joka joulukuusta tammikuuhun Lontoon Alexandra Palacessa. Mestari voittaa Sid Waddell Trophyn ja 500 000 Englannin puntaa (noin $ 645 500 USD).

Vedonlyönti 9 dartin maalista

Yhdeksän tikan viimeistelyn sanotaan olevan täydellinen jalka tikkaheittoon. Vaikka ammattilaiset ovat erittäin lahjakkaita, 9 tikkan viimeistely on harvinainen saavutus. Mikä se on? Se tapahtuu, kun pelaaja käyttää tasan yhdeksää tikkaa – pienintä mahdollista ottelussa – päästäkseen ulos 501:stä.

Vedonlyönti jalkasta/sarjasta yli/alle

monet Amerikkalainen urheilu on yli/ali-veto; tikanheiton kanssa se on kuitenkin hieman erilainen. Darts yli/alle -vedot riippuvat pelaajan ottelussa voimien osien tai settien lukumäärästä. Tikkaheitossa yli/alle vedonlyöjän ei tarvitse voittaa kokonaisottelua voidakseen voittaa. He voivat voittaa sopivan määrän sarjoja tai jalkoja asetettujen panosten alla.

Vedonlyönti jalka-/sarjatasoituksesta

Jalkojen/sarjan tasoitus on tikkaversio pistehajavedosta. Tässä on erittely. Yhdelle pelaajalle on lisätty tai vähennetty määrä osioita tai sarjoja lopullisesta tuloksestaan. Tämä numero ratkaisee vedon, aivan kuten hajautuspisteet toimivat jalkapallossa tai koripallossa.

Jos pelaajalla on esimerkiksi -1,5 tasoitus, hänen on voitettava ottelu vähintään kahdella osalla voittaakseen vedon. Tikkavedonlyöntipelit asettavat tasoituksen tai eron sen perusteella, kuinka paljon he olettavat pelaajan voittavan, ja vedonlyöjän on lyötävä vetoa sen perusteella, uskooko hän, että asetettu numero on oikea vai ei.

Vedonlyönti darts-futuureista
Mistä katsoa live dartsia

Mistä katsoa live dartsia

Jos haluat katsoa ammattilaisten tikkaa Yhdysvalloissa, siirry BBC Americaan Premier League Darts -peliin tai tilaa DAZN- tai PDC-televisio PDC World Darts -mestaruuskilpailuihin.

Kun tikkapeli lisääntyy maailmanlaajuisesti, myös kyky panostaa ja voittaa suuria voittoja. Tikkavedonlyönti laajenee vain uusille markkinoille maailmanlaajuisesti, kun vedonlyöjät ja fanit ymmärtävät enemmän pelistä ja sen yhteisvaikutuksista. Tikkavedonlyönti on suhteellisen yksinkertaista, kun vedonlyöjät alkavat oppia pelin toiminnasta, ja on vain ajan kysymys, milloin vedonvälittäjä keskittyy enemmän tikanheittoon.

Keskeiset takeawayt

  • Harkitse futuurien vetoa
  • Tee tutkimusta ennen vedonlyöntiä äläkä luota fanien hypetykseen
  • Pidä silmällä kolmea suurta tapahtumaa
  • Tunne tikanheiton säännöt sisältä ja ulkoa
Mistä katsoa live dartsia